Ege O kupa buraya gelecek!

O kupa buraya gelecek!

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemenspor evinde şampiyonluk adaylarından güçlü rakibi Afjet Afyonspor engelini de 2-0’lık skorla geçti ve 3 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk için geri sayım başlatan sarı lacivertliler kupa için taraftarına umut verdi.

O kupa buraya gelecek

Bülent Buda: Fatih Tanfer, maçın öyküsünde artık tünelin ucundaki ışık göründü dersek abartmış olmayız demiş. Daha erken diyesi geliyor insanın ama geçen yıldan bu yıla aktarılan beklentiler, umutlar var. Hatta maçlar pazar günü bitmiş olsaydı kutlansaydı keşke şampiyonluk. Açlık, susamışlık duygusu insana neler söyletiyor, yazdırıyor. Evet yine Fatih’in vurguladığı gibi Menemen yine zirvede ve orada ligin bitimine kadar kalmanın, ipi göğüslemenin bedelleri, alınteri, yorgunluğu, stresi var. Takım bütünüyle yönetim, teknik adamlar, taraftar, futbolcular, doktorlar, masörler, malzemeciler herkesin ama herkesin beklentileri, umutları zirve yapmış şampiyonluk bekliyor. Ne demiş ünlü komutan Anni Ball, ‘Ya bir yol bulacağız, ya bir yol yapacağız’

Haberin Devamı

Heyecan dolu bir maç

Fatih Tanfer: Menemenspor’un liderliği tekrar elde ettiği Afjet Afyonspor karşısındaki maç son yılların en enterasan oyunuydu. İlk yarıda etkili ve doğru oynayan Afyonspor’du. Daha iyi alan paylaştı, daha iyi top kullandı. Ancak bu maçta Menemen’in müthiş gücü Kerem hücumda tek başına aksiyonları geliştirdi ve golünü de attı. Enteresan maç seyretmemin gerekçesi ise ikinci yarıdaki 45 dakikalık devrede Afyonspor’un 6, Menemenspor’un ise 4 net gol pozisyonu vardı. Topun oyunda kaldığı süreyi düşenecek olursak her iki dakikada bir pozisyon oldu. Orta sahalar yoktu. Defanslar hata üstüne hata yaptı. Futbolun doğrularının yerinde yanlışlar vardı. Kaçırılması zor iki takımında 10 pozisyonu vardı. Ancak maçtaki heyecan, tempo kısacası adrenalin en üst düzeydeydi. Menemen aldığı galibiyetle hem lider oldu hemde lig sonunda büyük faydasını göreceğine inandığım ikili averajla Afyon’un önüne geçti. Bir tebrik de seyirciye. Fair Play adına mutluluk verici küfürsüz bir maç geçti. Menemenspor’u tebrik ediyorum. Ancak Suat Hoca maç gecesinden itibaren bu maçtaki problemleri ve çözüm yollarını aramaya başlamıştır diye de düşünüyorum.

Haberin Devamı

O kupa buraya gelecek
Mehmet Demirtaş: Menemenspor evinde ağırladığı şampiyonluk adaylarından güçlü rakibi Afyonspor’u 2-0 mağlup ederek 3 hafta önce bıraktıkları liderlik koltuğunu geri aldılar. Sezon başından itibaren hep dile getiriyoruz Menemenspor bir üst ligi sonuna kadar hak ediyor. Güçlü yönetim, teknik heyet ve futbolcu grubu müthiş bir takım oldular. İnanmışlar bir kere şampiyonluğa hakları da. Son 11 maçları kaldı. 6’sı, Buca maçını da sayarsak deplasman 5’ini evinde oynayacak. Mayıs ayında kupayı alacaklarına inancımız tam. Yeter ki rehavete kapılmasınlar.

Altay coştu bir kere

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta son iki maçında Nazilli BLD. ve Niğde BLD’yi dize getiren Altay, Karagümrük deplasmanından da galip ayrıldı. Bu sezon ilk kez 3’te 3 yapan siyah beyazlılar liderin ensesine bindi.

Bülent Buda: Kırgınım futbolculara. Bizlere Atatürk’te saç baş yolduruyorlar, gidiyorlar deplasmana gol yemeden üç çekiyorlar. Hem de emektar Vefa’da. Takımlarının arkasında aslanlar gibi duran Karagümrük taraftarının önünde. Bir şeyi çok merak ediyorum. Karagümrük taraftarı Altay’ı alkışladı mı takımına üç çekerken. Pazar günü bu yazıyı kendiliğimden spontane hiç bilgi toplamadan sadece skora yaslanarak yazıyorum. Lig yeniden başladı. Gümüşhane ile kafa kafaya geldiler. Birkaç gollük mesafe kaldı aralarında. Bu yıl bu işi Antalya’ya bırakmayın lütfen. Eski tüfeklerin yüreği şu günlerde bir ileri bir geri. Takımın bütünü bu yarışmayı öne geçerek orada bitirebilecek nitelikte. Altay’ı özlemle TFF 1.Ligi’ne bekliyoruz. Şöyle doya doya izleyelim, keyfini çıkaralım.

Haberin Devamı

O kupa buraya gelecek
Fatih Tanfer: Altay, Karagümrük karşısında 3 golle, 3 puanı aldı ve Gümüşhane’nin yenilmesiyle her ikiside 45 puanla 1 ve 2. sıralara yerleştiler. (Bugün maçlar bitse, Altay Gümüşhane’yi orada 2-0 yendiği için Altay çıkar.)Elbetteki ligin son maçını burada oynamak ve iyi sonuç almak şartıyla. Kısacası artık ipler Altay’ın eline geçti. Maçları kazandıkça herkes Altay’ı kovalayacak. Kaçmak zordur. Ancak Altay gibi tecrübeli, yetenekli oyuncuların olduğu bir takımın bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Bu grupla ilgili bir gerçekte tek bir puanın, tek bir golün bile yarışın sonucunu belirleyeceğini düşünerek başta İzmir’deki maçlarda asla puan kaybı olmamalıdır. Bu haftaki rakip son haftalarda çıkış yakalayan Konya Anadolu Selçuklu. Şampiyonluğa giden güçlü Altay için her rakip zordur. Ancak imkansız değildir. Biraz da rakipler Altay’ı düşünsün.

Haberin Devamı

Mehmet Demlrtaş: Karagümrük’ü deplasmanda 3-0’lık skorla geçen Altay, Gümüşhanespor’un yenilmesiyle adeta altın buldu ve liderin ensesine yapıştı. Şampiyonluğa inananlar ordusu aldıkları galibiyetle birlikte bu sezon ilk kez 3’te 3 yapmış oldu. Altay için lig yeniden başladı. Kalan 11 haftada Altay için çok önemli. Rehavete kapılmadan takım oyunu ve disiplininden taviz vermeden maç maç düşünerek hareket eden Altay bir üst ligin kapısını aralamış olacak. Karagümrük deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan siyah beyazlı taraftarlara Altay’ın bu süreçte çok daha fazla ihtiyacı olacak. İnananlar ordusuna bizlerinde inancı tam. Bülent Abim’in dediği gibi bu işi geçtiğimiz sezon olduğu gibi Antalya’ya bırakmadan bitirsinler yeter.

Haberin Devamı

O kupa buraya gelecek
Çok üzüldük, kahrolduk içimiz acıdı!

Bülent Buda: Bir ateşle oynayan daha bizim mahallede. İşin kötüsü yakındaki takımlarda maç kazanıyor. Al 3 puan soluklan, derin bir nefes al. Gelecek haftaya ondan sonrakilere de umutla bak. Olmuyor, yetmiyor. Oynadıkları oyun futbolun niteliği, kazanmayı hak ediyor ama yine kaybediyorlar. Bu takım sorunların içinde debeleniyor. Nasıl olur da büyük KSK bu hallere düşer. Bu kötü günlerde bazıları dilsiz. İşaret diliyle anlaşıyor. Meydan boş olduğunda gümbür gümbür gürleyenlere ne oldu. Buharlaştılar mı? Nihayetinde biliyorum, bizim gibi konuşan, uyaran, yazanlar tokadı yer, suçluların cennetinde.

Fatih Tanfer: Karşıyaka, evinde Hacettepe karşısında yine bir son dakika golüyle mağlup oldu. Eve geldim. Başkan Turgay Büyükkarcı’nın mesajı düştü. Aynen şöyle diyordu. ‘Evet bugün yenildik, evet bugün çok üzüldük, kahrolduk, içimiz acıdı. Ama birkaç mağlubiyet 105 yıllık kulüpten ancak biraz toz alır. 1 aydır yönetim olarak gece gündüz çalışıyoruz. Çınar ayağa kalkacak kimsenin kuşkusu olmasın...’ Ve devam ediyor. Bülent abim yazısını yazdırdı, bazılarından ses yok dedi yazısında. Bende Bülent Abim’e bu yazıyı okuyup, boşver abi hiç olmazsa sorunları ve çözümleri bilen bir yönetim var. Umarım bu emeklerinin karşılıklarını alırlar. Daha 11 hafta ve ortada 36 puan var. Son düdüğe kadar umutlanmaya devam.

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka, evinde Hacettepespor’a da son dakikada yediği golle boyun eğdi. 4 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Kaf Kaf’ın sahada ve tribünde verdiği müthiş mücadele takdire şayan ancak bir türlü kıramadılar şansızlığı. Buna ilave hakem hatalarıda eklenince Karşıyaka’nın içinde bulunduğu durum kaçınılmaz oluyor. Rakip Hacettepe’de hafife alınacak bir takım değil. Puan sıralamasında 3. sırada yer alıyor. Ancak Cihat Hoca ve öğrencileri Karşıyaka’nın bu sene bu ligde kalması için terlerinin son damlasına kadar sahada adeta savaşıyorlar bizlerinde içini son dakikada kaybettikleri maçlar yakıyor. Alınan bu mağlubiyetler gençlerin mücadelesinin karşılığı asla değil. Karşıyaka rakiplerin puan kaybettiği bir haftada kazansa az da olsa nefes alacaktı ama olmadı. Önlerinde oynanmamış 11 maç var. Bu gençlerin hırs, kazanma arzusu ve mücadeleleriyle takımlarının bu sene bu ligde kalabilmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapacağına inancımız tam. Sıradaki rakip Pendikspor umutları yeşertmenin tam vaktidir.

O kupa buraya gelecek

Eylem sahada gösterilir!

Bülent Buda: Pazarın gelişi cumartesiden belli oldu. Futbolcular primlerini alamadıkları için antrenmana çıkmamışlar. Sonra ikna olup ertesi günü idman yapmışlar falan. Sonra bu olanlardan sonra pazar günü de çarpılmışlar. İyiki haftaya Mersin’de 3 puan çantada görünüyor. Şimdi ister misiniz birde gidip Mersin’de puan yitirsinler. Şom ağızlı diyecekler olabilir. Yıllardır dilimizde tüy bitti. Bugünlerin gelebeliceğini anlatırken. Kimin umrunda. Sen felaketin uyarısını yaparsın ama kötü olursun. Birileri de yıllar içinde kulübü batırır, tüketir, elini kolunu sallayarak Buca sokaklarını adımlar...

Fatih Tanfer: Bucaspor, evinde Sarıyer’e kaybedip 20 puanda kaldı. Kısacası futbolcular biz tehlikeyi severiz, heyecan olsun demeye devam ediyorlar. Emeğe ve alın terine saygım sonsuzdur. Futbolcularda ev bakıyor, çoluk çocuk geçindiriyor. Haklarını aramak en tabii dışa vurumdur. Ancak en önemli bir maç öncesi yapılan bu eylem ve sonucunda gelen mağlubiyet. Sezon başından beri ifade ediyoruz. Biriken borçlar ve bunları çözmeye çalışan bir yönetim var. Onlarla birlikte ilk amaç bu takımın düzlüğe çıkmasıydı. Unutulmasın sezon sonunda Bucaspor adına olumsuz sonuçlar doğarsa, evlerinden alıp, elinden tutup, takıma kazandırdığı oyuncuların acaba vicdanlarında bir sızlama olacak mı? Beyler, lütfen öncelikle bu takımın kurtuluşunu sağlayın. Hak ettiği yere getirin.

Mehmet Demirtaş: Hafta için maddi olumsuzluklar nedeniyle genç oyuncular antrenmana çıkmadı. İki gün sonra ise bu kafalarındaki soru işaretleriyle Sarıyer maçına çıktılar. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bucaspor, Sarıyer’e de evinde mağlup olarak ateş hattına iyice yaklaştı. Gençlerin alın terinin karşılığını almaları en büyük hakları ancak kaldı 11 maç bu takımın bu sene bu ligde kalabilmesi için var gücüyle mücadele etmesi şart. Önümüzdeki hafta rakip ligin dibine demir atmış Mersin İdmanyurdu. Alınacak 3 puanla seri başlatacak güçteler.

Haftanın Takımı: Menemen-Altay

Haftanın En İyileri: Kerem (Menemenspor) - Ozan Cengiz (Altay)

Haftanın Teknik Direktörü: Suat Kaya (Menemenspor) İsmet Taşdemir (Altay)