Ege Ödemiş ve Tire kazanacak

Ödemiş ve Tire kazanacak

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Ödemiş ve Tire kazanacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, Ödemiş OSB’de ilk fabrikanın temelini attı, Tire Organize’de de yem fabrikası için düğmeye bastı; “Sanayi bölgelerinde artık bacalar tütmeli” dedi.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, bu tarz sanayi bölgeleri son derece önemli. Sanayi bölgelerinde hayvanlar otlamamalı, fabrika bacaları tütmeli” dedi.

Ödemiş’te yapılacak yem katkı malzemeleri tesisi temel atma törenine katılan Pakdemirli, hayal edilen modern tesislerin AK Parti döneminde birer birer hayata geçtiğini, Ödemiş’teki temelini attıkları tesisin de çok önemli olduğunu söyledi.

Pakdemirli, “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, bu tarz sanayi bölgeleri son derece önemli. Sanayi bölgelerinde hayvanlar otlamamalı, fabrika bacaları tütmeli. Bu yatırımı da çok anlamlı kabul ediyorum. 180 milyon liralık devasa bir yatırım. 750 kişiye de iş imkânı sağlayacak. Ödemiş’e tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Ödemiş için kestanenin güzel bir ürün olduğunu anlatan Pakdemirli, “Ama kestaneye marka olarak Bursa sahip çıkıyor. Yeni dönemde kestaneye yeni anlamlar ekleyerek Ödemiş’ten pazarlamamız lazım. Aslında her konuda ürünlere bir anlam yüklemek lazım, ürünleri işlemek lazım, işlenmiş haliyle üreticimize daha fazla katma değer getirecek şekilde satmamız lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘2 bin kişiye iş’

Ödemiş için patatesin önem taşıdığını vurgulayan Pakdemirli, tarıma dayalı ihtisas süs bitkileri organize sanayi bölgesi kuracaklarını, bu alanda 60 sera işletmesinin yer alacağını ve 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Tarım Kredi Yem Fabrikaları Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay, Ödemiş’te kurulacak tesiste prebiyotik buzağı yemi üretileceğini belirtti; üretimde kullanılacak sütü Ödemişli üreticilerden temin edeceklerini vurguladı.

‘Süs bitkisi’ müjdesi

Bakan Bekir Pakdemirli, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde de Tire Yem Fabrikası’nın temel atma törenine katıldı. Türkiye’nin Tarım Kredi Kooperatifi bünyesindeki 12. yem fabrikası olacak tesis, yaklaşık 60 milyon liraya mal olacak. 300 günde tamamlanacak olan fabrikada saatte 40 ton, yılda ise 250 bin ton karma yem üretilecek. Alacalı Mahallesi’nde 3 milyon 425 metre alanda tarıma dayalı ihtisas büyükbaş organize sanayi bölgesini kurulacağını belirten Bakan Pakdemirli, “Bu bölgede 40 bin büyükbaş süt hayvanı beslenecek. Süt soğutma tesisi, süt işlemi tesisi, yem fabrikası kurulacak ve en az bin kişiye isdihdam sağlanacak. Türkiye’nin tarıma dayalı en büyük ihtisas süs bitkisi alanı Tire’de kurulacak. 380 dekar alanda çalışma yapılarak, 71 bin fidan dikilecek” diye konuştu.