Ege OĞULCAN SİNSİ VİRÜS KURBANI

OĞULCAN SİNSİ VİRÜS KURBANI

25.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Menenjitten hayatını kaybettiği zannedilen küçük çocuğun ölüm sebebini Adli Tıp belirledi. Minik Oğulcan kalp kasına yerleşen ‘sinsi virüs’e yenilmiş

OĞULCAN SİNSİ VİRÜS KURBANI

Bayraklı Talatpaşa İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Oğulcan Umsulu’nun ateşlendikten sonra hayatını kaybetmesinin ardındaki sır çözüldü. Gribin yüksek ateşe neden olmasının ardından ortaya çıkıp harekete geçen virüsün, zayıf düşen vücudun en hassas yerlerinden olan kalp kapakçığı kasına yerleştiği, burada fark edilemeyip iltihaplanmaya neden olduktan sonra da ölüme yol açtığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemeyle Oğulcan Umsulu’nun bu virisün neden olduğu kalp kası iltahaplanması (miokardit) rahatsızlığından hayatını kaybettiği tespit edildi. Ateşi düşmeyen Oğulcan Umuslu, ilaçları kullandığı halde fenalaşınca 26 Mart’ta yeniden hastaneye kaldırılmış, yolda hayatını kaybetmişti.

Okulda panik yaşandı

Oğulcan Umsulu’nun menenjit rahatsızlığından hayatını kaybettiğinden şüphelenilmesinin ardından okulunda da panik yaşandı. Çok sayıda çocuk tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Oğulcan’ın otopsi raporunda, yapılan ileri tetkikler sonucu, ölümün menenjitten olmadığı ortaya çıktı. Araştırmayı derinleştiren uzmanlar, ölümün, grip sırasında ortaya çıkan virüsün neden olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Anne isyan etti

Grip sırasında harekete geçerek vücudun en hassas yerlerine yerleştiği ve ölüme sebep olduğu, özellikle kalp ve beyinde tehlike yarattığı kaydedilen virüsün, Oğulcan’da da kalp kası iltihaplanmasına yol açtığı anlaşıldı. Çocuğunun rahatsızlığının ölümünden bile çok sonra ortaya çıkmasına isyan eden acılı anne Aslıhan Umsulu, “Oğulcan, göz göre göre hayatını kaybetti.” diye saatlerce gözyaşı döktü.