Ege Oktay Ekşi’ye çifte pastalı kutlama

Oktay Ekşi’ye çifte pastalı kutlama

13.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Siyaset-Basın ve Sandık” konulu panelin katıtılımcıları ile İzmirli gazete temsilcilerine Asansör Restoran’da bir yemek verdi.

Oktay Ekşi’ye çifte pastalı kutlama

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı yemekte Oktay Ekşi, Hüseyin Aslan’ın sürpriz pastası karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Dostlarıyla 58. hizmet yılı pastasını kesen Ekşi’ye ikinci kutlama ise Başkan Kocaoğlu’ndan geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Başkan Kocaoğlu, getirdiği pastayla Ekşi’ye ikinci bir sürpriz yaşattı.

Haberin Devamı

Oral, fotoğraflarında kaçan “Ânı” yakaladı
Gazeteci-yazar Uğur Oral’ın 3. kişisel fotoğraf sergisi “Ânı Yakalamak” Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda açıldı. Sergideki fotoğraflar ağırlıklı olarak doğa görüntülerinden oluşuyor. Oral, “Günümüzde insanlar ya geçmişe takılıyor, ya da geleceğe odaklanıp hep ânı kaçırıyorlar. Ben, objektifime takılan bazı karelerle ânı yakalamayı ve paylaşmayı hedefledim.” dedi. Sergi 18 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Kadehler yeni başarılara kalktı
İzmir’in tanınmış kuaförlerinden Nasyonel’in ekibi yeni yılı hep birlikte kutladı. 2010’un stresini atmak ve 2011’i kutlamak için düzenlenen partide Nasyonel ekibi gece geç saatlere kadar eğlendi. Firma sahibi Orhan Çetiner, 2011’de de başarılarıyla adlarından sıkça söz ettireceklerini söyledi. Yeni yatırımları da anlatan Çetiner, şube sayısını hızla artıracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

İşte gazetecilerden Objektif Arkası 2010
Gazetecilerin mesleklerini yapmaya çalışırken neler yaşadıklarını gösteren “Objektif Arkası 2010” Fotoğraf Sergisi Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ekonomi Muhabirleri Derneği ve Foto Muhabirleri Derneği İzmir Şubeleri işbirliğiyle Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. İlginç olayları anlatan Sergi 20 Ocak’a kadar açık olacak.

Ünlülerin bebekleri hayatlar kurtaracak
İzmirlilerin gözde alışveriş merkezlerinden Ege Park Mavişehir’de, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (LÖSEV) “12’nci Yılda 12 Bebek Projesi” ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. LÖSEV’in, 12. yıl kutlamasına Açelya Akkoyun, Bahar Korçan, Beren Saat, Cemil İpekçi, Çağla Şikel, Derya Baykal, Dilek Hanif, Hülya Avşar, Özgür Masur, Trendus.com, Tülin Şahin, Tuvana Büyükçınar tasarladıkları bebeklerle destek verdi.

Bornova’yı en iyi bu kareler anlattı
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Kentin Belleğine Yolculuk Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya katılan 532 eserden 100’ü sergilenmeye layık görüldü. Bornova’yı en iyi anlatan 100 fotoğraf Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere sunuluyor. Sergi, yarın akşama kadar açık kalacak. İzmirli pek çok fotoğraf sanatçısının ilgi gösterdiği kategori, Belgesel Fotoğraf-Fotoröportaj kategorisi oldu.

Haberin Devamı

Bıyıklı’nın “İçindeki İzmir”i tuvale yansıdı
Ressam Emine Bıyıklı’nın kişisel sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde açıldı. Bilinçaltı’ndaki İzmir’i tuvaline aktardığını söyleyen Bıyıklı, “Bunlar benim soyut ama somut içsel düşlerimdir. Özellikle içimdeki İzmir’i tablolar aracığıyla sanatseverlerin beğenisine sunuyorum” dedi. Emine Bıyıklı’nın eserleri 19 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Emeklerini, fırında ölümsüzleştiriyorlar
Manavkuyu’da hizmet veren Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesinde bu yıl tam işlevine kavuşan seramik atölyesinde her yaş grubundan kursiyerin yaratıcılıklarını şekillendirdikleri bir ortam oluştu. Seramik Sanatçısı Özlem Okatan’ın yönetiminde çamura elleriyle verdikleri şekilleri fırında pişirerek sağlama alan kursiyerler seramikle ilgili tüm bilgileri de öğrenme fırsatı elde ediyorlar.

Haberin Devamı

Ayşe Teyze Kipa Balçova’da
ACE’nin Ayşe Teyze’si Kipa Balçova’da tüketicilerle, “Beyazlarınıza da, bütçenize de dost” sloganıyla beraber çamaşır yıkadı. Ayşe Teyze, kadınlarla sohbet etti, ACE ile ilgili soruları bilenlere hediyeler dağıttı. ACE Ailesi’nin Ayşe Teyze’si, hem çamaşırlarda temizliğin güvenli ve ekonomik yolunu öğretmek, hem de hanımlarla bir arada olmak için İzmir’e geldiğini belirtti.