Ege Okullar ipekböceği derslerine başladı

Okullar ipekböceği derslerine başladı

03.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin başlattığı ve öncülüğünü öğretmen Gülfer Keskin’in yaptığı ‘İpekböcekçiliğini Canlandırma Projesi’ne okullar da dahil edildi.

Okullar ipekböceği derslerine başladı

Projeye destek veren Bursa Koza Birliği parasız ipekböceği larvası ve dut fidanı dağıttığı üreticiler ve kadınlardan sonra Ödemiş’teki Çapacızade, İnönü, Yahya Kemal Beyatlı, 3 Eylül Yatılı Bölge Okulu, İstiklal, Zafer ilköğretim okullarına birer kutu larva verdi. Koza Birlik Genel Müdürü İsmail Aydın geçen yıl Ödemişli kadınların sattıkları ipek kozalarından 95 bin lira kazandıklarını, bu yılki hedeflerinin de 145 bin lira olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bağarası Arıtma Tesisi yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut arıtma tesislerinin revize edilmesi çalışmaları kapsamında, Foça Bağarası’na hizmet veren arıtma tesisini yeniledi.
İzmir Valiliği tarafından inşa ettirilen ve 2007 yılında İZSU’ya devredilen tesisin havalandırma havuzu yenileme çalışmaları için önce zemin iyileştirildi. Yaklaşık 900 bin liralık yatırımla gerçekleştirilen çalışmalarda, günde 2100 metreküp evsel atık suyu arıtacak kapasitedeki tesisin sağlıklı çalışması sağlandı.
İZMİR Milliyet

İzmirgaz’da fırsatı müşteriler belirledi

İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İzmirgaz) yılın ikinci kampanyasını pazar araştırmalarında gelen taleplere göre belirledi ve doğalgaz dönüşümünde uygun kredi imkanları için bankalarla anlaştı.
Kampanya ile doğalgaza geçmek isteyenlerin önündeki engelleri kaldırmak istediklerini vurgulayan İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, yılın ikinci kampanyasında tesisat dönüşümünde yeni fırsatlar getirmekten mutlu olduklarını söyledi. Bankalar ve iç tesisat firmaları aracılığıyla tüketiciye tesisat dönüşümünde iki alternatif sunacaklarını anlatan Yandımata, “İzmirliler kampanyaya dahil firmalara gittiklerinde her bütçeye uygun kredi ve kart ödeme seçeneklerinden birine sahip olacaklar.Ayrıca kampanya süresince abone olan herkese güneş gözlüğü indirim kuponu hediye ediliyor” dedi.