Ege ‘Olimpiyat girişimi EXPO için de şans’

‘Olimpiyat girişimi EXPO için de şans’

17.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Cahit Kıraç, İstanbul’un 2020 Olimpiyat adaylığının İzmir’in EXPO adaylığını olumsuz etkilemeyeceğini, aksine destekleyeceğini savundu

‘Olimpiyat girişimi EXPO için de şans’

İzmir’in, olimpiyatlar ve Dünya Kupası’yla birlikte, dünyanın en büyük fuarı, en büyük sosyal etkinliklerden biri olan EXPO’yu 2020’de düzenlemek için adaylık başvurusu yapmasının ardından, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’un da 2020 Olimpiyatları’na aday olduğunu açıklaması akıllara bu durumun EXPO’ya olumsuz etkisi olup olmayacağı sorusunu getirdi. Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her iki adaylığın da Türkiye adına sevindirici olduğunu söyledi.

Çin’i örnek gösterdi
Kocaoğlu, iki büyük organizasyonun aynı yıl aday olmasının dezavantaj yaratmayacağını da açıkladı. Kocaoğlu, Çin’in bunu gerçekleştirdiğini, birbirini takip eden yıllarda Pekin’de 2008 Olimpiyatları, Şanghay’da ise 2010 EXPO’sunu yaptını dile getirdi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç ta, İstanbul’un Olimpiyat adaylığının İzmir’in yolunu kesmeyeceğini belirterek, Türkiye’nin bu iki büyük organizasyonu birlikte başaracak güçte olduğunu söyledi. EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak ise iki adaylığın aynı anda gündeme gelmesinin olumsuz etkileri de olabileceğine işaret etti.

Orman köylerine öğrenci servisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir sınırları içerisindeki mahalle ve köyleri mercek altına alacak. Sınırların büyümesiyle birlikte mücavir alan içinde kalan 164 orman köyü ve kapatılmalarıyla mahalleyle dönüşen 38 beldeyi gezecek ve muhtarları dinleyecek olan Kocaoğlu, 30 ilçenin merkez muhtarlarıyla da toplu görüşmeler yapacak.

Herkes dinlenecek
Kocaoğlu, bu ziyaretlerinden önce Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, 743 köy ve mahalle muhtarını iftar yemeğinde ağırladı. Kocaoğlu, okulların açılmasıyla birlikte 164 orman köyünden, öğrencileri okuluna sabah götürecek, öğleden sonra da getirecek otobüs seferlerinin başlayacağını açıkladı.