Ege Ölülere bile ilaç reçetesi yazmışlar

Ölülere bile ilaç reçetesi yazmışlar

04.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, 9 ayda ölen kişilerin kayıtlarında yaptığı incelemede, 61 kişi adına, ölümlerinden sonra reçeteyle ilaç alındığını tespit etti

Ölülere bile ilaç reçetesi yazmışlar

SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, son dokuz ayda vefat eden 11 bin sigortalının dosyalarında yaptıkları inelemede 61 kişi adına ölümlerinden sonra reçeteyle ilaç alındığının ortaya çıkarıldığını bildirdi. Mustafa Keskin şunları söyledi:

Parası tahsil edilmiş
“29 sigortalının reçetesinin ölümlerinden önce kesildiğini, fakat ilaçlarının ölümlerinden sonra alındığını, 32 sigortalı için ise ölüm tarihinden sonra reçete yazıldığını tespit ettik. SGK’dan parası tahsil edilen bu reçetelerde genellikle hipertansiyon, antibiyotik, kolestrol ve ağrı kesici ilaçları yazılmış. SGK binlerce lira zarara uğratılmış, tam tespiti için çalışıyoruz. İnceleme kapsamında ölen kişilere reçeteyi yazan doktorlar ve ilaçları satan eczanelerle ilgili tespitimiz de devam ediyor. Uzman ekipler raporlarını düzenledikten sonra suiistimali tespit ettiğimiz kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Kayıtlarda çok yönlü incelememiz sürüyor.”
Bu incelemenin İzmir merkezli gerçekleştirildiğini, sağlık konularıyla ilgili çevre illerdeki denetimlerin de İzmir SGK tarafından yapıldığını hatırlatan Keskin, “Aydın, Muğla, Manisa ve Uşak illerinde de aynı inceleme için çalışma başlattık” dedi.