Ege On binlercesinin hayatına dokunacak

On binlercesinin hayatına dokunacak

02.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Dezavantajlı bölgelerdeki kadınların istihdam olanaklarını artırmak hedefiyle İzmir’de başlatılan ‘Mira’ projesi, üç farklı ülkeye de umut oldu.

On binlercesinin hayatına dokunacak

Dezavantajlı bölgelerdeki kadınların istihdam olanaklarını artırmak hedefiyle İzmir’de başlatılan ‘Mira’ projesi, ülkemizde 60 kişiye ulaştıktan sonra İngiltere, Portekiz ve Romanya’dan kadınlara da umut oldu. İzmir Valiliği koordinasyonunda, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) desteğiyle hayata geçen proje, Avrupa Birliği tarafından 136 bin euro (2.7 milyon lira) bütçe almaya hak kazandı. 

Haberin Devamı

Kadınların girişimci yönlerini artırmak, tasarımsal ve dijital alandaki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla ilk olarak İzmir’deki 60 kadın, pilot eğitimlerini tamamladı. Son olarak İngiltere, Portekiz ve Romanya’daki ortakları tarafından belirlenen 13 kadın, İEÜ ev sahipliğinde düzenlenen eğitimlere katıldı.

Sertifikaları verildi

Başarılı kadınlara sertifikalarını veren İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, kadınların iş gücüne daha yoğun katılımı açısından projenin çok önemli olduğunu söyledi, “En büyük amacımız, farklı yönlerini geliştirmelerine yardımcı olmaktı. Bunu da başardık. Kadınlarımız, girişimcilik, uluslararasılaşma, sanat ve tasarım, medya ve pazarlama gibi birçok önemli alanda eğitim alma fırsatı buldu. Hazırlıklarımızı, denemelerimizi tamamladık. Artık seri bir şekilde, gruplar halinde eğitimlerimize başlayacağız. Kısa sürede yüzlerce kadınımıza ulaşarak farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fakülte adına konuşan İEÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selin Türkel de, projeden yararlanan kadınların istihdama katılım açısından avantajlı konuma geçeceğini ifade etti. EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner ise, “İzmir’de çok güzel bir uyum, güçbirliği oluşturduk. Türkiye’ye örnek olabilecek bir model geliştirdik. Ne kadar kadınımıza ulaşırsak o kadar iyi. Çok önemli bir projenin parçası olduğumuzun bilincindeyiz. Bu konuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.