Ege Önce böbrek sonra bebek mutluluğu

Önce böbrek sonra bebek mutluluğu

29.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 13 yıl önce sağlam bir böbreğe kavuşma mutluluğu yaşattığı Yeliz Yücel’in şimdi de bebeğine kavuşma sevincine ortak oldu.

Önce böbrek sonra bebek mutluluğu

Torbalı’da yaşayan Yeliz Yücel, 13 yaşında böbrek yetmezliği teşhisiyle organ nakli için Ege Üniversitesi’ne başvurdu. Yücel’in başvuruda bulunduğu gün, Edremit’te balkondan düşen Hakan Özkan’ın beyin ölümünün gerçekleştiği haberi geldi. Özkan’ın böbreği, Yeliz Hanım’a nakledildi.

13 yıl sonra yine EÜ’de
Bebeği Hatice Ceylin’e kavuşmanın heyecanını yaşayan Yeliz Yücel, “1998 yılında böbrek nakli için kayıt yaptırdığımda umudum yoktu ancak öğleden sonra yaptığım başvuruya aynı gün akşam yanıt aldım. O gün sağlığıma organ bağışı sayesinde kavuştum. Şimdi ise anne olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Hakan Özkan’ın ailesiyle de görüşmeyi kesmediklerini belirten Yeliz Yücel, “Hatta onun annesine ‘anne’, babasına ‘baba’ dedim. Bizim bir tanıdığımız Hakan’ın ailesinden biriyle evlendi. Organ bağışında herkes duyarlı olursa, acıların yanında mutluluk da yaşanabilir. Hasta olanlar da sakın umutsuzluğa kapılmasın” dedi.