Ege Onkoloji kliniğinin Avrupa gururu

Onkoloji kliniğinin Avrupa gururu

31.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Kliniği, Avrupa’nın bu alandaki en büyük derneğince akredite edildi. Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Muzaffer Sancı, “Gururluyuz” dedi

Onkoloji kliniğinin Avrupa gururu

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Kliniği, 2009 yılından bu yana ayrı bir klinik olarak faaliyet gösteriyor. 2011’den itibaren de jinekolojik onkoloji kliniği olarak Sağlık Bakanlığı tarafından ayrı bir bilim dalı sayılan klinikte, yan dal asistan eğitimi de başlatıldı. Türkiye’de ilk defa yan dal ihtisasının alanlar da bu hastaneden çıktı. Tepecik Bornova Ek Bina’nın onkoloji merkezi olmasından sonra hastanenin fiziki koşullarının da iyileşmesi sonrası ameliyat sayısı arttı, bu hizmet kalitesine de yansıdı.
Jinekolojik Onkoloji Kliniği’nde verilen bilimsel hizmetin ve yan dal eğitiminin Avrupa standartlarında olduğu da tescillendi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binası’nda hizmet veren Jinekolojik Onkoloji Kliniği, Avrupa’nın en büyük jinekolojik onkoloji derneği (ESGO) tarafından akredite edildi.

Haberin Devamı

‘Bir ilke imza attık’

Hastanenin Jinekoloji Onkoloji Birimi Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Muzaffer Sancı, en eski onkoloji hastanelerinden biri olarak önemli görevler üstlendiklerini, en büyük hayalinin Avrupa’ya uyum sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye’de 4 üniversite hastanesinin bu belgeye sahip olduğunu, ancak kamu hastaneleri arasında ilk olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu belgeyi aldığını dile getiren Doç. Dr. Sancı, şu vurguyu yaptı: “Türkiye’de bir ilke imza atmış olduk. Ekibime ve yöneticilerime, verdikleri destekten dolayı müteşekkirim. Bundan sonrası, daha fazla koşturmamazı ve hizmet vermemizi ve daha iyi yerlere gelmemizi gerektiriyor. Daha birçok hayalimiz var.”