Ege Onlar karı koca değil, soyguncu

Onlar karı koca değil, soyguncu

27.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de, şüphe çekmemek için karı koca gibi davranıp evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen Y.C.Y ve N.B, polis tarafından yakalandı.

Onlar karı koca değil, soyguncu

Zanlılardan Y.C.Y’nin 24, N.B.’nin ise 2 ayrı suçtan poliste kaydının olduğu bildirildi. Sabıkalı Y.C.Y. ile N.B, polisin sıkı takibi sonucu Bitpazarı’nda yakalandı. Zanlıların, evlerin zillerini çaldıkları, kapı açıldığında satıcı rolü yaptıkları veya yanlış adrese geldiklerini söylediği, açılmadığında evi soydukları saptandı. E.Y. ve N.B, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

15 sahtekara 954 yıl ceza kesildi
İzmir’de, iki yıl önce, yurtiçinde kopyaladıkları kredi kartlarıyla yurtdışındaki ‘hacker’lardan satın aldıkları kredi kartı bilgilerini kullanarak yeni kartlar üretip alışveriş yapmakla suçlanan 14 sanığa, toplam 954 yıl hapis cezası verildi. En çok cezayı, 213 yıl ile Ö.K.S. aldı. Önceki gün yapılan son duruşmada hakim Orhan Mehmet Ali Ulusan, 16 sanıktan 14’ünü toplam 954 yıl hapis cezasına çarptırdı. En ağır cezayı da, 45 ayrı kreti kartı oluşturan Ö.K.S. 213 yıl ile aldı. Diğer cezalar şöyle dağıtıldı: Z.U. (208), E.G. (123), M.Ç. (108), V.N. (66), A.T. (65), İ.G. (55), H.M.Ü. (50), İ.K. (38), A.O.A. (15), Ö.B. (10), Z.İ.G, U.A. ve B.Ö. (1).

İthal hırsızlar kaçamadı
İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda, çaldıkları ziynet eşyalarını kuyumcuya satmak istedikleri belirlenen Gürcistan uyruklu Z.M. ve M.G, polisin sıkı takibi sonucu yakalandılar. Çarşıyada görev yapan Güven Timi’ne bağlı ekipler, davranışlarıyla şüphe çeken yabancı uyruklu iki kişiyi takibe aldı. Polis, otomobillerine binen Gürcistan uyruklu Z.M. (30) ve M.G’yi (30) durdurup araçta arama yaptı. Aramada, çok sayıda ziynet eşyası ve 1700 TL para ele geçirildi.

POLİSTE 24 SAAT
5 adet ecstacy Buca Cezaevi’ne bir yakınını ziyarete gelen zanlının üzerinden 5 adet ecstacy hap ele geçirildi. Güvenlik kontrolünde jandarma, Ş.S’nin üzerinde, uyuşturucu hap buldu. Zanlı, polise teslim edildi. Büyü bozma bahane Buca’da iki kadın, büyü bozma bahanesiyle girdikleri evde ziynet eşyası çalıp kaçtı. Evden 6 adet altın bilezik, 1 adet altın takı seti ve 300 lira parayı, büyünün bozulması için getiren Ş.K, başka bir odaya gidip döndüğünde salonda kimseyi bulamadı, soluğu poliste aldı. Polis, dolandırıcıları arıyor.