Ege Onlara, yakınları ‘hayat’ bağışladı

Onlara, yakınları ‘hayat’ bağışladı

21.02.2009 - 00:47 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde peş peşe üç organ nakli operasyonu yapıldı. Küçük Seher, babasının ciğerinden parçayla yaşama tutundu. Sevim Şenyüz, 10 yıllık hayat arkadaşı sayesinde kurtuldu. Melek Çıkrık’ın imdadına ise oğlu yetişti

Onlara, yakınları ‘hayat’ bağışladı

Karaciğeri iflas etmişti kötü günler geride kaldı
Gaziantepli 3 yaşındaki Seher Şahin, hepatit A’ya bağlı karaciğer yetmezliği çekiyordu. Tek çare organ nakliydi. Önce annesi gönüllü oldu, ancak kan grubu farklılığı ve fazla kiloları sorun çıkardı. Bunun üzerine 27 yaşındaki baba Serdar Şahin’e test yapıldı. Uygun bulununca baba ve kızı birlikte ameliyat masasına yattı. Şahin’den alınan ciğer parçası, Seher’e takıldı. Küçük kızın durumu iyi, yüzü artık gülüyor. Baba Şahin, “Tek arzumuz onu hep sağlıklı görmek” diyor.

Haberin Devamı

Eşine en güzel hediyeyi verdi, hayata bağladı
Aydınlı 29 yaşındaki Sevim Şenyüz’ün böbrekleri 6 yıl önce iflas etti. İkiz annesi genç kadın, diyalize bağlı yaşamını sürdürdü. Zamanla bu da yetersiz kaldı. Organ nakli gerekiyordu. 34 yaşındaki Levent Şenyüz, 10 yıldır aynı yastığa baş koyduğu hayat arkadaşı için bıçak altına yatmaya karar verdi. Sonuçlar da olumlu çıktı. İkisi el ele operasyona girdi. İyileşen Sevim Şenyüz, “Bana en güzel hediyeyi sundu. Onun sayesinde yaşama dört elle sarılacağım” diye konuştu.

Evladı onu adeta ölümün eşiğinden çekip aldı
Konya’da yaşayan 43 yaşındaki Melek Çıkrık, hepatit B’ye yakalandı. Tedaviye rağmen rahatsızlık ilerledi, karaciğer yetmezliğine yol açtı. İyileşmesi nakile bağlıydı. 23 yaşındaki oğlu Yahya Çıkrık, duyar duymaz ciğerini annesiyle paylaşacağını söyledi. Her şey yolunda gitti, zorlu operasyon da başarılı geçti. Anne Çıkrık, ameliyatın ardından evladını bağrına bastı, öpüp kokladı, yaşadıklarını da şöyle anlattı: “Kötü günler geçirdik, şimdi iyiyim. Yavruma hayat borçluyum.”