Ege ‘Onu bize teslim edin zincirle bağlayalım’

‘Onu bize teslim edin zincirle bağlayalım’

17.07.2017 - 04:16 | Son Güncellenme:

Balıkesir’deki 15 Temmuz etkinliğine katılan, şehit polis memuru Turgut Solak’ın annesi Şeküre Solak, zincirleri gösterdi, FETÖ elebaşının iadesini istedi, “Onları hayvan zinciri ile bağlayalım” dedi

‘Onu bize teslim edin zincirle bağlayalım’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, Balıkesir’de de binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlendi. Etkinliğe katılan şehit polis memuru Turgut Solak’ın annesi Şeküre Solak, sahneye zincirlerle çıkıp FETÖ elebaşının iade edilmesini isteyerek, “Onları bize teslim edin, onları hayvan zinciri ile bağlayalım, sopalarla da her yerlerine dürtelim” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 21.30’da Ali Hikmetpaşa Meydanı’ndaki kortej yürüyüşüyle başladı.

‘Binlercesi yaşıyor’

Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur FETÖ’cüleri lanetledi. Vali Yazıcı konuşmasının ardından 15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekât Merkezi’ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak’ın eşi Aynur ile annesi Şeküre ve babası Hayati Solak’ı kürsüye davet etti. Vali Yazıcı, şehit anne ve babasının elini öperken, vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye slogan attı.

‘Onu iade edin’

Baba Hayati Solak, “Bir Turgut’u şehit ettiniz, binlerce Turgut yaşıyor” dedi. “Yavrum şehadet şerbetini içti, bizim ise alnımız açık, başımız dik” diyen acılı anne Şeküre Solak, Fethullah Gülen’in iadesini istedi.

Haberin Devamı

Ardından yanında getirdiği bir poşeti açan Solak, önce ‘mikrop bulaşmasın’ diyerek poşetteki eldivenleri taktı.

Daha sonra hayvanları bağladığı zincirleri çıkarıp “Onları bize teslim edin, onları hayvan zinciri ile bağlayalım. Sopalarla da her yerlerine dürtelim” diye konuştu.