Ege Optimum İzmir’e mağaza yağdırdı

Optimum İzmir’e mağaza yağdırdı

31.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

En büyük yatırımını İzmir’e yapan Optimum Outlet, kapılarını açarken, beraberinde kente adeta mağaza yağmuru yağdırdı

Optimum İzmir’e mağaza yağdırdı

Açılışı görkemli olan Optimum’da geniş metrakerelerde yer alan 163 mağazada ünlü markalar çarpıcı dekorlarla yeraldı. İzmir?Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türk işdünyasının tanınan isimlerinin katıldığı törenle açılan, Optimum Outlet; Migros, Koçtaş, Saturn, Decathlon, Ayyakkabı Dünyası, Batik, gibi Türkiye’nin en büyük markalarının en büyük metrekarelerde kurulan mağazalarını da içerisinde bulunduruyor. 150 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen dev alışveriş merkezinde ünlü markalar da kapılarını müşterilerine açtı. Optimum, mağazaların yanı sıra sinema salonları, 390 metrekare buz pateni pisti, bowling salonu ve eğlence merkezi ile ziyaretçilerine sosyal ve kültürel bir yaşam alanı sunuyor.

Haberin Devamı

Migros’tan 5 M

Migros Grubu, İzmir’deki ikinci 5M yatırımı için Optimum AVM’yi seçti. içinde 30 Mart tarihinde kapılarını müşterilerine açacak olan Gaziemir 5M, toplam 8 bin 500 metrekare alanda 200 kişiyle İzmirlilere hizmet verecek. Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort, geçen yıl Balçova 5M mağazaları ile İzmirlileri 5M’in ayrıcalıklı dünyasıyla ilk kez buluşturduklarını anımsatırken 5 M’le eğlenceli alışverişi müşterilerine kazandırmak istediklerini söyledi.

Teknosa’dan 20. halka

Türkiye’nin lider teknoloji perakendecisi Teknosa da Gaziemir Optimum Outlet AVM’de yerini aldı. Teknosa,bu mağazaile İzmir’deki mağaza sayısını 20’ye ulaştırdı. İzmir Gaziemir Optimum Outlet AVM’ye açılan Teknosa mağazası toplam 395 metrekarelik alanda İzmirli teknoloji severlere hizmet veriyor. Mağaza yüzlerce markanın son teknolojik elektronik ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Decathlon spor dünyasını taşıdı

Ankara ve İstanbul’dan sonra Avrupa’nın önde gelen spor perakende zinciri Decathlon, İzmir’de kapılarını açtı. 18 ülkede 594 mağazayla Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri olan Decathlon, 65 farklı spor dalında spor ekipmanları ve aksesuarları sunuyor. 3 bin 500 metrekarelik alana sahip 3’üncü Decathlon mağazası, İzmir’de sporseverlerle buluştu.

Cumhuriyetle yaşıt Ayakkabı Dünyası

Ayakkabı Aşktır’ sloganıyla büyüyen, Türkiye’nin önde gelen ayakkabı mağaza zinciri Ayakkabı Dünyası İzmir’e ilk mağazasını Optimum AVM de açtı.Loissane, Bentini, Roseo, Adidas, Nike, Converse, Puma, Reebok gibi dünya markalarının yanı sıra kendi tasarımlarını da sunacak. Geçmişi 1923 yılına dayanan Akbacakoğlu Grubu’nun, 89 yıllık tecrübesiyle gelişmeye devam eden Ayakkabı Dünyası, 1996 yılında ilk mağazasını açarak, Türkiye’de bu konseptte ayakkabı mağazacılığının doğuşuna ön ayak oldu. Firma bugün Türkiye genelinde 43 mağazaya sahip.

Dördüncü kurdeleyi kesti

EV geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşlarından Koçtaş, ilk mağazasını açtığı İzmir’de Gaziemir’de de tüketicilerle buluşmak için 37’nci mağazasının açılışını yaptı. Koçtaş, İzmir’de de 4’ncü kez kurdele kesmiş oldu. Yeni mağazayla satış alanı 200 bin metrekareyi geçti.
Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş olarak ilk mağazayı 16 yıl önce İzmir Bornova’da açtıklarını hatırlattı. Koçtaş olarak 2012 yılı sonuna kadar en az 4 mağazayı daha tüketiciyle buluşturmayı planladıklarını söyleyen Haşimoğlu, “İzmir’de 4’ncü mağazamızı hizmete açmaktan gurur duyuyoruz. Optimum’a arklı ve güzel bir mağaza açtık. 2012’de bir önceki yıl olduğu gibi yüzde 20 büyüme hedefimiz var.” diye konuştu. Satış alanı büyüklüğünün 5 bin metrekareye yakın olduğu mağazada 70 daimi personel istihdam edildi.