Ege Organ bağışıyla hayat verin!

Organ bağışıyla hayat verin!

02.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Organ bağışıyla hayat verin

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, beyin ölümü gerçekleşen hastaların organ nakli bağış oranı yüzde 50’yi aştı. Rektör Budak, “Başarının arkasında ailelerimizin duyarlılığı, çalışanlarımızın özverisi bulunuyor” dedi

Haberin Devamı

Organ naklinde Türkiye’nin referans merkezleri arasında yer alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde organ bağışında da büyük bir başarıya imza atıldı.

Türkiye’de beyin ölümü gerçekleşen hastaların organ nakli bağış oranı yüzde 20 iken Ege’de bu oran yüzde 50’yi buldu. Organ bağışının önemine dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin pek çok konuda olduğu gibi organ bağışında da toplumsal sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi. Anesteziyoloji Anabilim Dalını ziyaret eden ve sürdürülen çalışmalar konusunda bilgi alan Rektör Prof. Dr. Budak, şunları vurguladı:

30 bin hasta bekliyor

“Bu yıl anabilim dalımızda gerçekleşen beyin ölümlerinin yarısından fazlasında hastalarımızın organları bağışlandı. Ülkemizde bu oran yüzde 20 iken hastanemizde sürdürülen bilgilendirme çalışmaları sonucunda bu oran yüzde 50’nin üzerine taşındı. Bu başarının arkasında ailelerimizin duyarlılığı ve çalışanlarımızın özverisi bulunuyor.” EÜ Rektör Yardımcısı ve Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kutsal Turhan da, Türkiye’de 30 bin hastanın organ nakli beklediğini ifade etti, “Nakil bekleyen hastalarımızın çok küçük bir kısmına organ nakledebiliyoruz.

Haberin Devamı

Nakillerle hastalarımız yeni bir hayata başlıyor. O nedenle bağış bizim için son derece önemli. Bu yıl, anestezi yoğun bakım kliniğimizde beyin ölümü gerçekleşen hastalarımızda ciddi bir bağışa ulaştık. Burada amacımız sağlığına kavuşmak için artık organ naklinden başka bir çaresi kalmamış hastalara yeni bir yaşam sunabilmek” ifadesini kullandı.

Kampüste acil panik butonu

Ege Üniversitesi kampüsünde herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda mağdurların güvenlik görevlilerine en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla ‘Acil Panik Butonu’ sistemi kuruldu. Sesli ve görüntülü sistemin Türkiye’de bir üniversite bünyesinde ilk kez kullanıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dilerim hiçbir olumsuzluk yaşanmaz. Huzurlu bir ortamda öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürür. Ancak yaşanabilecek olumsuzlara da en hızlı şekilde müdahale edebilmek için böyle bir sistem kullanmaya başladık” dedi.