Ege Organ bekleyenler statta can bulacak

Organ bekleyenler statta can bulacak

06.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli spor muhabirlerinin, ‘kalp’ bekleyen meslektaşları Çağatay Çağlar için başlattığı ‘statlarda organ bağışı kampanyası’, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da desteğiyle ülke geneline yayılacak

Organ bekleyenler statta can bulacak

Kalp nakli bekleyen İzmirli spor yazarı Çağatay Çağlar için yapılan destek çağrısı, tribünlerde dalga dalga yayılacak organ bağış kampanyasına dönüştü. İzmirli spor gazetecileriyle Ege Üniversitesi (EÜ) Organ Bağışı Gönüllüleri’nin ortaklaşa başlattığı kampanyaya, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ve profesyonel spor kulüplerinden de destek geldi. Göztepe-Tepecikspor, Göztepe-Fethiyespor ve Altay-Samsunspor maçlarında, futbolseverler, statlara kurulan standlara büyük ilgi gösterdi, onlarcası organlarını bağışladı.
EÜ Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Dr. Ata Bozoklar, ülke genelinde organ bağışında, arzu edilen sayıya ulaşılamadığını dile getirdi, bu kampanyanın son derece olumlu olduğunu kaydetti. Bozoklar, “55 bin insanımız umutla organ bekliyor. Spor alanları artık kavgalarla değil, sosyal girişimlerle gündeme gelecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da desteğiyle tüm yurda yaymayı planladığımız bu kampanya sayesinde, organ nakli bekleyen binlerce insan hayata yeniden ‘Merhaba’ diyecek” dedi.

Yazarlar