Ege Orkide Yağları’na ihracat ödülü

Orkide Yağları’na ihracat ödülü

25.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

90 ülkeye ihracat gerçekleştiren ve 50 milyon dolarlık yatırımla ham yağ üretimine başlamaya hazırlanan Orkide Yağları, 2010 yılını anlamlı bir ödülle kapattı.

Orkide Yağları’na ihracat ödülü

Orkide Yağları, İzmir Ticaret Odası’nın 125’inci kuruluş yıldönümü kapsamında İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile beraber düzenlediği “2009 Yılı Vergi Ödül Töreni”nde “Döviz Sağlama Bildirimi” dalında altın madalya ile ödüllendirildi.

Gıda tüketimi artıyor
Orkide Yağları’nın, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin etkilerinin sürmesine rağmen, sürekli yatırım anlayışıyla, yeni pazarlara açıldığına ve ihracata ağırlık verdiğine dikkat çeken Dış Ticaret Müdürü Ahmet Us, 90 ülkede tanınan bir marka olduklarını söyledi. Ödülü, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’den alan Ahmet Us, “Ülke ekonomilerinin gelişmesi, kişi başına düşen gelir seviyesini arttırdı ve nüfus artışıyla beraber gıda tüketimi de yükseldi. Bu rakamlar da bizleri yeni pazarlara satış yapmaya itiyor” diye konuştu.

Odak Döviz’e altın madalya
İzmir Ticaret Odası’nın düzenlediği 2009 yılı Vergi Ödül Töreni’nde Odak Şirketler Grubundan Odak Telefon Limited Şirketi 2009 vergilendirme döneminde iletişim sektöründe en çok vergi ödeyen şirketler listesinde yer alarak altın madalya ve takdir belgesi aldı. Ödülünü Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün elinden alan, Odak Şirketler Grubu Başkanı Bilal Doğan vergi vermenin çok kutsal bir vatan borcu olduğunun altını çizdi. Doğan, “ Şirketimiz yıllardan beri yakaladığı başarı çizgisiyle sektörde adını başarıyla özdeşleştirdi.” diye konuştu.