Ege ‘Orman Baba’, bu kez Kastamonu yolunda

‘Orman Baba’, bu kez Kastamonu yolunda

11.05.2017 - 05:14 | Son Güncellenme:

Yürüye yürüye orman sevgisini anlatan Veysel Sorhun, ilgisizlikten dert yandı, “Yaşadıklarımı Cumhurbaşkanıma mektupla ileteceğim” dedi

‘Orman Baba’, bu kez Kastamonu yolunda

29 yıldır il, ilçe, kasaba, köy, mezra demeden 72 ili yürüyerek gezen ‘Orman Baba’ lakaplı Veysel Sorhun, ilgisizlikten şikayetçi. 8 Mayıs’ta yeniden yollara düşen Sorhun, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerden yeterli katkıyı göremediğini söyledi, “Küresel ısınmadan daha tehlikeli birşey varsa, oda küresel duyarsızlıktır. Eskiden yürüyüşe başlayacağım zaman etrafımda orman teşkilatından yetkililer, basın mensupları olurdu. Ancak, bu yürüyüşüme kimse gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

‘Kapıdan gönderdiler’

Sakatlığının arkasına asla sığınmadığını belirten Sorhun, şöyle devam etti: “Eski Orman Bakanı bana iş teklifinde bulundu, kabul etmedim. 29 yıldır birikimlerimden öğrendiklerimi icraatçı bir vatandaş olarak halka yürüyerek anlattım. İzmir’deki belediyeleri dolaştım, ancak kapılarından nezaketle gönderdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu şikayetlerimi içeren bir mektup göndereceğim” diye konuştu.