Ege ÖTV desteği dericileri sevindirdi

ÖTV desteği dericileri sevindirdi

03.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, ham kürk ve derilerde Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) sıfırlanmasının, deri sektörüne rakipleriyle rekabet edebilme fırsatı sunacağını dile getirdi.

ÖTV desteği dericileri sevindirdi

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, ham kürk ve derilerde Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) sıfırlanmasının, deri sektörüne rakipleriyle rekabet edebilme fırsatı sunacağını dile getirdi. Vizon, astragan, tilki, çinçila gibi av hayvanları ve özel olarak yetiştirilen hayvanların kürklerinde ÖTV’nin sıfırlandığını belirten Zandar, “Bu sayede kürk giysi ve aksesuar ihracatçısı olan Çin gibi uzak doğulu rakipler ile pazar payımızı kaybetmemize neden olan Yunanistan karşısında önemli bir avantaj yakaladık” diye konuştu.
30 milyar dolarlık pazar
Pazarın dünya genelinde 30 milyar dolara ulaştığını ifade eden Zandar, “Kürk giysi ve aksesuar üretiminde Türkiye’de ciddi bir bilgi birikimi ve know-how var, üretimde çok iyiyiz. Ancak, rekabet dezavantajı nedeniyle 2018 yılında sadece 60 milyon dolarlık ihracat yaptık. Artık pazardan daha çok pay alacağız” dedi.
Resmi Gazete’de yayınlanan aynı kararla işlenmiş kürk ürünleri olan çanta, şal, kürk ceket, kürk manto gibi ürünlerde giysi ve aksesuarlarda yüzde 20 olan verginin yüzde 25’e çıkarıldığı bilgisini veren Zandar, “Bu iç piyasada kürk giysi ve aksesuarlarının halen lüks tüketim sayıldığı ve ucuzlamadığı anlamına geliyor. İthalatı azaltıcı etkisi olacak. Sadece ihracatımıza sağlanan bir avantaj söz konusu” dedi.

Yazarlar