Ege Ovacık Festivali’ne komşudan destek geldi

Ovacık Festivali’ne komşudan destek geldi

24.09.2018 - 00:19 | Son Güncellenme:

İZMİR’in Çeşme ilçesinde belediye tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği’ne komşu Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan çok sayıda katılım oldu.

Ovacık Festivali’ne komşudan destek geldi

Çeşme Belediyesi’nin 9 Durak 9 Deneyim Projesi kapsamında düzenlenen 4. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği’ne, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sakız Adası’ndan gelen Yunan heyeti konuk oldu. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Ovacık Mahallemiz hem coğrafyası hem ovasıyla, bölgemizde yetişen birçok endemik bitkiye evsahipliği yapmakta. Belediye olarak, bu bölgedeki üretimin arttırılması, endüstriyel hale gelmesi, endemik bitkilerin ve Sakız koyunumuzun korunması ile ilgili çalışmalarımızın sonucu olarak bu şenliği düzenliyoruz. Ovacık’ta yetişen kavun da ilçemizin markasıdır” dedi.

Haberin Devamı

Kavunlar yarıştı

Dalgıç ayrıca önümüzdeki yıl Ovacık zeybeği öğreneceğini ve şenlikte oynayacağını müjdeledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde ‘En iyi kavun’ yarışması düzenlendi. Jüri üyelerinin seçmekte zorlandığı yarışmada Hüseyin Karanfil birinci, Aydın Uzun ikinci, Ali Uzun üçüncü oldu.