Ege ‘Oy artışı ilçelere yansımadı’

‘Oy artışı ilçelere yansımadı’

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “İzmir’de, bir önceki seçime göre oylarımızı artırdık.

‘Oy artışı ilçelere yansımadı’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “İzmir’de, bir önceki seçime göre oylarımızı artırdık. Ancak yaşam tarzı ve ideolojik söylemler üzerinden yapılan kutuplaştırma siyasetinin de etkisiyle, İzmir’deki oy artışımızı ilçe belediye başkanlığı sayısına yansıtamadık” dedi.
İzmir halkının kendilerine muhalefet görevi verdiğini, bunu en iyi şekilde yerine getireceklerini dile getiren Şengül, “Öncelikle sonuçların Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diliyorum. İzmir’e yakışan demokratik olgunluk ve hoşgörü içerisinde seçim tamamlandı. İzmir halkı tercihini yaptı. Bize de seçim sonucuna saygı duymak düşer. Biz, seçim süreci boyunca hep ‘İzmir kazansın’ dedik. İzmir’de ideolojiye dayanan değil, kentin sorunlarının çözümünü ön plana alan bir tutum sergiledik. İzmir’e ilişkin projelerimizi anlattık. Kavgadan, çatışmadan uzak durduk. Bu sayede İzmir’de, son seçime göre oylarımızı arttırdık. CHP seçmeninden de ciddi anlamda destek gördük. Geçtiğimiz dönemde CHP’yi tercih eden kardeşlerimizin bir bölümü, bu seçimde Cumhur İttifakı’ndan yana tavır aldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Takipte olacağız’

Kentin çıkarları doğrultusunda, etkin muhalefetlerini sürdüreceklerini vurgulayan Aydın Şengül, “Kazandığımız ilçelerde halkımıza en iyi hizmeti götüreceğiz. Seçimden önce vaat edilen her projenin takipçisi olacağız” dedi.