Ege Oy verecek ülkelere 100 milyon $ yardım

Oy verecek ülkelere 100 milyon $ yardım

30.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İtalya, Afrika ülkelerine 10 milyon dolarlık yardım yapınca, biz de Güney Pasifik Afrika, Karayipler ve Orta Amerika ülkelerine tam 100 milyon dolar ayırdık

Oy verecek ülkelere 100 milyon $ yardım

İz­mir, Af­ri­ka ül­ke­le­ri­ne yö­ne­lik açık­la­dı­ğı 50 mil­yon do­lar­lık yar­dım pa­ke­ti­nin ar­dın­dan, Gü­ney Pa­si­fik, Ka­ra­yip­ler ve Or­ta Ame­ri­ka ül­ke­le­ri için de 50 mil­yon do­lar­lık bir prog­ram da­ha sun­du. Böy­le­ce top­lam 100 mil­yon do­lar­lık prog­ram su­nul­muş ol­du. EX­PO 2015 İz­mir Yü­rüt­me Ku­ru­lu Üye­si ve İz­mir Ti­ca­ret Oda­sı (İTO) Baş­ka­nı Ek­rem De­mir­taş, İtal­ya’nın Af­ri­ka ül­ke­le­ri­ne yö­ne­lik sun­du­ğu 10 mil­yon do­lar­lık prog­ra­ma İz­mir’in 50 mil­yon do­lar­lık prog­ram­la kar­şı­lık ver­me­si­nin ar­dın­dan bir atak­ta da­ha bu­lun­du­klarını açık­la­dı.

Haberin Devamı

İtal­ya’­nın oy­la­rı dön­dü
Pa­ris’te ade­ta bir tak­tik sa­va­şı ya­şan­dı­ğı­nı ifa­de eden De­mir­taş, “Ar­tık son koz­lar oy­na­nı­yor. İtal­yan­lar ina­nıl­maz va­at­ler için­de. Bu da on­la­rın pa­nik­le­me­si­nin işa­re­ti. Şu an­da biz iyi gö­zü­kü­yo­ruz. Ga­ran­ti oy­la­rı­mız İtal­yan­lar’dan faz­la. Bi­ze me­yil­li olup gö­rü­şü­nü açık­la­ma­yan dev­let­le­rin de sa­yı­sı İtal­yan­lar’dan faz­la. Bu du­rum­da çok bü­yük bir ak­si­lik ol­maz­sa, ve­ri­len söz­le­rin dı­şın­da de­le­ge­ler baş­ka yö­ne gir­mez­se za­fer bi­zim. Son ana ka­dar ça­lış­ma­ya de­vam ede­ce­ğiz” de­di.
İtal­yan­lar’ın da her tür­lü tek­nik ve pa­ra­sal yar­dı­ma iliş­kin söz­le­ri bu­lun­du­ğu­na işa­ret eden Ekrem De­mir­taş, İz­mir’in Af­ri­ka ül­ke­le­ri­ne yö­ne­lik sun­du­ğu 50 mil­yon do­lar­lık prog­ra­mın da çok olum­lu kar­şı­lan­dı­ğı­nı söy­le­di. De­mir­taş, “İtal­ya’nın ban­ko oy­la­rı açık­la­dı­ğı­mız bu fon ne­de­niy­le bi­ze dön­me­ye baş­la­dı. Bir atak da­ha yap­tık. Cu­ma iti­ba­riy­le Gü­ney Pa­si­fik’te ba­lık­çı­lık, eği­tim ve sağ­lık, Ka­ra­yip­ler ve Or­ta Ame­ri­ka’da tu­rizm, eği­tim ve sağ­lık ko­nu­la­rın­da har­can­mak üze­re bu böl­ge­le­re 50 mil­yon do­lar­lık fon koy­duk. Yi­ne Tİ­KA ara­cı­lı­ğıy­la kul­lan­dı­rı­la­cak” de­di.
Gü­ney Pa­si­fik, Ka­ra­yip­ler ve Or­ta Ame­ri­ka ül­ke­le­ri için su­nu­lan 50 mil­yon do­lar­lık prog­ra­mın ona­yı­nı Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı’ndan al­dık­la­rı­nı ifa­de eden Ekrem De­mir­taş, “Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Müs­te­şa­rı İz­mir­li Er­tuğ­rul Apa­kan, hız­la ka­rar ala­rak İtal­ya’nın atak­la­rı­na kar­şı atak­la ce­vap ver­me­mi­ze im­kan sağ­lı­yor. Müs­te­şar Er­tuğ­rul Apa­kan, ba­kan­lık­tan al­dı­ğı yet­kiy­le ina­nıl­maz sü­rat­le bir­kaç sa­at için­de ka­rar al­dı. Hü­kü­me­tin des­te­ği hız­lı bi­çim­de bi­ze ge­li­yor. Bu şe­kil­de İtal­yan­lar’ın yap­tı­ğı gi­ri­şim­ler so­nuç­suz ka­lı­yor” diye konuştu.
Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül’ün de ya­rın ya­pı­la­cak su­nu­ma ge­le­cek ol­ma­sı­nı de­le­ge­le­rin mem­nu­ni­yet­le kar­şı­la­dı­ğı­na dik­kat çe­ken De­mir­taş, “Cum­hur­baş­ka­nının yal­nız bı­rak­ma­ma­sı de­le­ge­ler üze­rin­de çok olum­lu et­ki ya­pı­yor, ina­na­mı­yor­lar. Bu da bi­zi güç­lü kı­la­cak” de­di.

Haberin Devamı

Ekrem Demirtaş bu ülkelere gitti

Haberin Devamı

Arjantin, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Belize, Birleşik Krallık, Demokratik Kongo, Djibouti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, El Salvador, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filipinler, Gambiya, Gine, Gine Bissau, Guatemala, Haiti, Honduras, İsrail, Kamboçya, Katar, Kazakistan, Kenya, Komor Adaları, Kongo Cumhuriyeti, Kosta Rika, Küba, Laos, Mali, Malta, Mısır, Moğolistan, Monako, Namibya, Nepal, Nijer, Nijerya, Nikaragua, Pakistan, Peru, Romanya, Samoa, Senegal, Seyşeller, Sierra Leone, Sri Lanka, St Vincent&Grenadinler, Sudan, Suriye, Tayland, Togo, Trinidad Tobago, Tunus,  Tuvalu, Uganda, Ürdün ve Venezuella. Demirtaş, bu ülkelerin temsilcileri ile görüştü: Moritanya, Kenya, Fiji, Tanzanya, Gana, Bangladeş, Dominik Cumhuriyeti, Belize, Ukrayna, Bahamalar, Madagaskar, Demokratik Kongo ve Orta Afrika Cumhuriyeti.