Ege Oy yüzdesini en çok artıran İzmir

Oy yüzdesini en çok artıran İzmir

12.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Oy yüzdesini en  çok artıran İzmir

AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, “İzmir’de şimdiye kadar ki en yüksek oyumuzu aldık. Ortada başarısızlık yok. Büyükşehirler içinde oy oranını en çok artıran teşkilatız” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İlk Başkanı Aydın Şengül, seçim sonuçlarını değerlendirdi, kendisine ve parti teşkilatına yönelik eleştirilerle ilgili ilk kez konuştu.

Şengül, “Şimdiye kadarki en yüksek oyu aldık. İzmir’de daha önce bu kadar yüksek oy almamıştık. Burada AK Parti’nin kesinlikle başarısızlığı yok. Eğer oyumuzu düşürseydik, geriye gitseydik evet bu bir başarısızlık olurdu. Eğer her parti kendi başına seçime girseydi 14-15 ilçeyi alırdık. Bundan adım gibi eminim” dedi.

AK Partili Şengül, yüzde 48.5 ile seçimi kaybettiklerini hatırlattı şunları söyledi: “Beydağ’da adayımız yüzde 48.5 oy aldı. Kemalpaşa, Buca, Torbalı, Bayraklı gibi ilçelerimizde yüksek oy oranını almamıza rağmen olmadı. Bunu unutmamak gerekiyor. Şimdi soruyorum; bunun neresi başarısızlık? Parti teşkilatımız hiç çalışmadığı kadar çalıştı. Benim vicdanım çok rahat. Biz tüm ilçelerimizin analizini yaptık. Nerede neden kaybettiğimizi ortaya koyduk. Şunu özellikle belirtmem gerekiyor ki büyükşehir ve ilçelerde oy oranımızı artırdık.” Büyükşehirler arasında oy oranını en fazla artırdıkları ilin İzmir olduğunu ifade eden Şengül, “Çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.