Ege Oylarımızla İzmir’i ‘en çevreci’ yapalım!

Oylarımızla İzmir’i ‘en çevreci’ yapalım!

13.11.2017 - 03:19 | Son Güncellenme:

İzmir, bu yıl ilk kez yapılan ‘Çevre Dostu Şehir Ödülleri’nde finale İsrail ve Hırvatistan’dan rakipleriyle kaldı. 21 Aralık’a kadar internetten oy verebilecek

Oylarımızla İzmir’i ‘en çevreci’ yapalım

İzmir, Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülke ve Avrupa Birliği’nin taraf olduğu Barselona Sözleşmesi çerçevesinde bu yıl ilk kez verilecek olan ‘Çevre Dostu Şehir Ödülü’ için finale kalan 3 kentten biri oldu.

Haberin Devamı

İzmir’in İsrail ve Hırvatistan’dan rakipleriyle yarışacağı ödülün sahibi, internetten kullanılacak olan oylarla belli olacak.
Çevre yatırımlarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, birçok önemli rakibini geride bırakarak Hırvatistan’ın Crikvenica ve İsrail’in Tel Aviv kentleriyle ‘İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü’nün finaline kaldı.

21 ülke yarışacak

Akdenizi kirlenmeye karşı korumak için düzenlenen yarışma, Türkiye ile birlikte Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülkenin ve Avrupa Birliği’nin taraf olduğu Barselona Sözleşmesi kapsamında bu yıl ilk kez düzenleniyor. 17-20 Aralık 2017 tarihlerinde Arnavutluk’ta düzenlenecek 20. Barselona Sözleşmesi taraflar toplantısında Akdeniz ve Ege kıyısında bulunan bir ülkenin bir büyükşehir, il, ilçe veya belde belediyesine çevrenin korunması için yaptığı çalışmalardan dolayı ‘İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü’ verilecek. Yarışmanın birincisi internet sitesi üzerinden yapılan oylama sonucunda belirlenecek. İzmir’i desteklemek isteyenler ve adresinden kayıt olarak 21 Kasım 2017 tarihine kadar oy kullanabilecek. Yarışma, iki yılda bir düzenlenecek.

Yazarlar