Ege ‘Özverili basın emekçilerinin günü kutlu olsun’

‘Özverili basın emekçilerinin günü kutlu olsun’

11.01.2020 - 02:14 | Son Güncellenme:

Egeli Belediye Başkanları, dün kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, yaptıkları haberlerle kentlere ve ilçelere önemli katkılar koyan basın emekçilerini unutmadı.

‘Özverili basın emekçilerinin günü kutlu olsun’

Gazetecilerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade eden başkanlari şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: Zor şartlar altında yine de, halkın haber alma özgürlüğü adına görevini özveriyle yürüten basın emekçileri, takdire şayan çalışma azmi örneği sergiliyor.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran: Tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen, toplumun haber alma özgürlüğü için çalışıyorlar.

Aydınlık günler

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan: Basın demokrasilerde dördüncü güçtür. Biz hepimiz halk adına görev yapıyoruz biz halkın yetkisiyle buradayız.

Sizlerden ricamız yanlışlarımız, eksilerimiz, hatalarımız varsa bunu yapıcı ve eleştirel anlamda yazın. Birlikteliğimiz ve işbirliğimiz devam edecek.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel: Basın çalışanlarının özgür ve bağımsız olarak görevlerini yapabilmeleri, özlük hakları başta olmak üzere sosyal refah içinde yaşam sürebildikleri, özellikle yerelde emek veren kuruluşların ekonomik feraha kavuşabildikleri aydınlık günler diliyorum.

Haberin Devamı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: Basın özgürlüğünde 2019 yılında 180 ülke arasında 157. sırada yer alan ülkemizde, böylesine cesaret gerektiren bir mesleği icra eden emekçileri kutluyorum.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Özgürlüğünden vazgeçen bir basın, saygınlığını da yitirmiş demektir. Bugün yaşadıkları tüm zorluklara rağmen halkın haber alma hakkı için mücadelesini sürdüren onurlu gazetecilerimizi tüm içtenliğim ve samimiyetimle selamlıyorum. Çünkü onlar var oldukça, demokrasiye ve geleceğimize olan inancımız devam edecek.

Buca Belediye Başkan Erhan Kılıç: Bir yandan işsizlik baskısı diğer yandan sansür mekanizması ile uğraşan basın özgür olmadıkça bizler de demokrasiden bahsedemeyiz. Bu duygularla, çalışan, çalışamayan yüreği gazetecilik meslek aşkıyla atan tüm basın emekçilerin gününü kutluyorum.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: Kamuoyunu bilgilendirme gibi önemli bir misyon üstlenene gazetecilerimizin varlığı; çağdaş, demokratik ve güçlü bir ülke olmanın en önemli şartlarından, tüm basın emekçilerimizin gününü kutluyorum.