Ege Paniğe gerek yok

Paniğe gerek yok

25.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Antrenör Murat Aşkın’la omuz omuza vererek çalışmaya başlayan tecrübeli çalıştırıcı Halil Üner, yeşil-beyazlı ekibi toparlayıp Play-Off’u zorlayacaklarını ifade ederek, “Korkulu rüya görmeyeceğiz” dedi

Paniğe gerek yok

Faal basketbol antrenörleri arasında 27 yıllık çalışma süresiyle en kıdemli teknik adam konumunda bulunan Halil Üner, oğlu Kaan’ın da forma giydiği Aliağa Petkim’le anlaşarak 11 yıl sonra İzmir’e döndü. Son olarak 1998-99’da Pınar KSK’de sezona başlayan, ancak ligin hemen başında Fenerbahçe’ye transfer olan Üner, kariyerinin en önemli olaylarını yaşadığı İzmir’in yeni temsilcilerinden Aliağa Petkim’de beyaz bir sayfa açmaya hazırlanıyor. ENKA Spor Salonu’ndaki ilk sınavını bugün saat 16.00’da Darüşşafaka Cooper Tires karşısında verecek tecrübeli çalıştırıcı DHA’nın konuğu oldu:
“Aliağa Petkim’le ilgili ilk söyleyeceğim konu Murat Aşkın’la ilgili. Yöneticilere tekliflerini kabul etmem için Murat Aşkın’ın da göreve devam etmesini şart koştum. Murat, Çukurova ve KSK’de koçluğunu yaptığım, hem sporcu, hem de kişilik olarak çok sevdiğim bir insan. Onun antrenörlüğüne de çok inanıyorum ve tecrübemi paylaşmak istedim. Omuz omuza çalışmayı teklif ettim, o da kabul etti. Yönetim de sevinçle karşıladı.

Play Off vizesi aldık
Bu tür uygulamaları çok yaptım. KSK’nin sekiz maçta bir galibiyetle lige başladığı sezon teklif geldi. Mevcut antrenör Ajlan Kavasoğlu’nun asistanım olması şartıyla geldim. O takımla Play-Off’a kaldık. Yine KSK’nin 10’da sıfırla başladığı 1997-98‘de de Osman Savran’dan görevi devraldım. Benim kalmasını istediğim Savran ayrıldı. Kümede kalması mucize denilen o takımla da Play-Off vizesi aldık. Altay ve Darüşşafaka’da da benzer durumlar oldu.

Handikapı aşacağız
Sezon ortasında bir takımı almak ateşten gömlek giymek gibi bir olay. Aliağa Petkim, kötü bir hazırlık dönemi ve Türkiye Kupası tecrübesinin ardından bana geldi. Belki sekizde bir, onda sıfır gibi kötü bir tablo yok, ama kadrosunu kendim oluşturmadığım, hazırlık dönemini birlikte geçirmediğim bir ekibin başına geçmiş durumdayım. Bu handikabı da en kısa sürede aşıp, işleri yoluna koyacağımızı düşünüyorum.

Yerli takviye olabilir
Aliağa Petkim kötü bir takım değil. Sadece adına ‘kimya eksikliği’ diyebileceğimiz bazı sorunları var. Bu sorunları hem mantalite, hem de bir-iki oyuncu değişikliğiyle gidermeyi planladık. Türkiye Ligi’nde yaptıkları ortada olan Hosley ve çok iyi referanslarla transfer ettiğimiz guard Mc Clinton, bu değişikliklerin ilk adımları oldu. Eğer ekonomimiz el verirse, bir tane de yerli takviyesi yapmayı düşünüyoruz.