Ege PANİK YOK

PANİK YOK

10.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kulüplerde teknik adam kıyımı başlarken, istifa eden Mustafa Meteertem’e sahip çıkan Başkan Önen, başarı için devamlılığın şart olduğunu söyledi

PANİK YOK

Ege kulüplerinde henüz daha ligin başı olmasına rağmen teknik direktör kıyımı yine başlarken, 5-1’lik Karşıyaka bozgunundan sonra görevi bırakmak isteyen Mustafa Meteertem’e sahip çıkarak dikkatleri üzerinde toplayan Dardanelspor Başkanı Niyazi Önen, dümende bulunduğu 19 yıllık süre içinde çok önemli tecrübeler kazandığını söyledi. 1990-91’de başkanlık koltuğuna oturduğu Çanakkale Dardanelspor’u 3. Lig’den 1. Lig’e kadar taşıdıklarını, daha sonra yaptıkları hatalar yüzünden bataklığa sürüklendiklerini belirten Önen, “Bomba transferler kulüpleri patlatıyor” uyarısında bulundu.
Türkiye’de birçok kulübün kağıt üzerinde iflas etmiş durumda bulunduğunu, Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele eden 18 ekip arasında sadece Dardanelspor ile Hacettepe’nin ekonomik açıdan güçlü olduğunu belirten Önen, “Geçmişte yaptığımız hatalar yüzünden bataklığa sürüklendik. Bataklıktan çıkabilmek için yıllarca uğraştık, didindik ve sonunda Bank Asya 1. Ligi’ne döndük. Sezona kötü başlamış olabiliriz, ama biz genç kadromuza da, teknik heyetimize de güveniyoruz. Kimse bizden bomba transfer beklemesin. Bomba transferler sonunda kulüpleri patlatıyor” diye konuştu.

Milyonluk sözleşmeler
Kadrolarında çok yetenekli genç oyuncular bulunduğunu, onlara destek vererek yine başarıyı yakalayacaklarını vurgulayan Önen şunları söyledi: “Devre arasında futbolcu alacağız, ama tecrübeli isimler olmayacak. Kulüpler, gelir ve giderlerini iyi yönetemiyor. Çoğu dernek olduğu için yönetimlerin devamlılığı da yok. Bir yönetim geliyor, kulübü inanılmayacak rakamlarla borçlandırıyor. Ünlü futbolcularla milyonlarca liralık sözleşmeler imzalanıyor, işler kötü gidince de yönetim ayrılıyor. Yeni gelen yönetim bir bakıyor, kucağında inanılmaz borçlar var.”

Hatalardan ders aldık
Borçların giderek katlandığını ve sonunda kulüplerin iflas ettiğini hatırlatan Önen şöyle devam etti: “Biz tamamen gençlere yöneldik. Arkadaşlarımız Türkiye’nin dört bir yanında genç ve yetenekli isimleri araştırıyor. En iyi transfer, altyapımızdan alacağımız futbolcular olacaktır. Paniğe kapılıp birçok oyuncu almak hiç doğru değil. Aynı hataları biz de yaptık, ama sonunda gerçekleri gördük. Türkiye’de futbolcu pazarı da değişti. Artık çok yetenekli ve süper diyebileceğimiz oyuncular büyük kulüplere transfer olabiliyor. Futbolcu alan dört büyük kulüp var.”


Gider çok, gelir yok
“Süper oyuncular 1 milyon, 2 milyon dolar gibi büyük paralarla satılabiliyor. Onun altında bir pazar kalmadı. Futbolcunun bonservisi elinde. Sadece oyuncuya hizmetlerine karşılık bir bedel ödeniyor” diyen Önen sözlerini şöyle tamamladı: “Bank Asya 1. Ligi’ndeki kulüplerin 4-5 milyon liralık bütçeleri var. Bu rakam 10-12 milyon liraya kadar çıkıyor. Gelirlerimiz ise 1-1,5 milyon lira. Aradaki farkı birçok ilde belediyeler karşılıyor. Çanakkale’de bunu Dardanel şirketlerinin desteğiyle götürüyoruz. Kulüplerde devamlılık çok önemli. Bizim silahımız bu.”

Yazarlar