Ege PARİS’TE, 2. EXPO HAREKATI BAŞLADI

PARİS’TE, 2. EXPO HAREKATI BAŞLADI

05.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

2020 adaylık başvurusu sonrası ünlü Champ Elysees’deki Turizm Bakanlığı Ofisi’nin İzmir afişleri ile donatıldı, içeride de İzmir filmleri gösterilme sokuldu...

PARİS’TE, 2. EXPO HAREKATI BAŞLADI

Hemen başladı
EXPO 2020 İzmir çalışmaları kapsamında, Paris’in en işlek caddelerinden biri olan Champ Elysees’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ofisinin ön cephesinde, İzmir görselleri sergilenmeye başlandı. Ofiste, EXPO 2020 İzmir görsellerinin sergilenmesinin yanı sıra, ziyaretçilere İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ‘İzmir Tanıtım Filmi’ gösteriliyor.

Broşürler dağıtılıyor
EXPO 2020 İzmir tanıtım broşürleri dağıtılıyor. Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) merkezi Paris’te bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ofisi, Bakan Ertuğrul Günay’ın talimatıyla EXPO 2020 İzmir Ofisi olarak kullanılmaya başlanmıştı. İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can “EXPO 2020 için hızlı hareket edebiliyor olmamız bize avantaj sağlıyor. Champ Elysees’de bulunan ofisin çalışmaya başlamasıyla bir adım öne geçmiş olduk. Böylece faaliyetleri işin merkezinden yürütebiliyoruz” dedi.

Şizofren piyanist AASSM’de
DÜNYANIN en önemli piyanistleri arasında gösterilen David Helfgott, ilk kez İzmirlilerle buluşacak. Hayatı Oscar ödüllü Shine filmi ile beyaz perdeye aktarılan şizofreni hastası David Helfgott, 10 Haziran’da, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alacak. Hastalığı nedeniyle yaşamının 12 yılını akıl hastanesinde geçiren David Helfgott’ın albümleri rekor satış yaptı.