Ege Partilere seslendi

Partilere seslendi

21.01.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Danışma Kurulu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi önce siyasi partiler içinde sonra da ülke içinde demokrasinin sağlanması gerektiği mesajını verdi.

Partilere seslendi

Ege-Koop Danışma Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan’ın önderliğinde bir araya geldi; 31 Mart yerel seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “Hemen her seçimde yaşanan aday belirleme karmaşası, bu seçimde de zuhur etmiş, önseçim ile belirlenmesi ve parti teşkilatlarının iradeleri ile öne çıkması gereken adayların sayısında astronomik artışlar yaşanmıştır.

Haberin Devamı

Ege Koop olarak, ülkemizin kentleşme sorunlarının çözümünde yaşamsal önem taşıdığına inandığımız yerel yönetimlere aday olacak kişilerin belirlenmesi için, Siyasal Partiler Kanunu başta olmak üzere ilgili tüm yasalarda çağımızın gerektirdiği demokratik düzenlemelerin yapılması gerektiğine inanmaktayız. Her siyasi parti ve yapılanmaya eşit uzaklıkta durmaya özel çaba gösteren bir kooperatifler birliği olarak, belediyelerimizin, kent sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından oluşturularak idari ve mahalli özelliğe sahip kamu tüzel kişisi olması gerektiğini düşünmekteyiz. Demokrasimizin vazgeçilemez unsuru olan siyasi partilerimizin, yerel yöneticilerin çoğunlukla eş / dost / akraba / yanında çalışan kişiler yerine, tamamıyla inandıkları partiye üye olmak isteyen vatandaşlardan oluşacak bir üyelik yapılandırmasına kavuşturulmaları ve parti içindeki tüm seçimlerin de, bu gerçek üye yapısı ile tamamlanması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Ege Koop olarak, tüm siyasi partilerimizi, sağlıklı, sonuç alıcı ve demokrasimize katkı sağlayıcı bir birliktelik ile Siyasi Partiler Kanunu’muzda bu yönde gerekli değişikliklerin yapılması konusunda tutum almaya davet ediyoruz.”