Ege ‘Paspas’ yuvaya kavuştu

‘Paspas’ yuvaya kavuştu

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi, bir vatandaşın otomobil tamponuna bağlayarak kilometrelerce sürükleyip, eziyet ettiği iddia edilen golden retriever cinsi köpeğe sahip çıktı.

‘Paspas’ yuvaya kavuştu

Veteriner işleri müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği Paspas isimli sevimli köpek, tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuştu. Olay geçtiğimiz günlerde Osmangazi Mahallesi’nde meydana geldi. Arabasıyla cadde üzerinde seyreden Sinem Tosun, aynı yönde ilerleyen bir otomobilin tamponuna iple bağlanmış köpeği görmesi üzerine dehşete düştü. Aracın yanına yaklaşarak şoföre sağa çekmesini söyleyen Tosun, “Bir canlıyı böyle götüremezsiniz” diyerek durmasını istedi. Şoför söylenenlere aldırış etmeyince Tosun aracını şahısın arabasının önüne doğru sürerek önünü kesti ve polisi aradı.

Haberin Devamı

Yaraları sarıldı

Yara içinde olan köpeğe su dökerek ayaklarını temizleyen Tosun, şoförden de davacı ve şikayetçi oldu. Köpeğe ilk müdahaleyi Veteriner Altuğ Mümin Zanur yaptı. Zanur, “Gerekli tedavi ve bakımlarını yaptık. Kısa sürede ona çok alıştık ve maskotumuz oldu. Paspas ismini takmıştık. Sahiplenme sürecinde kişinin araştırmasını yaparak can dostumuzu yeni yuvasına kavuşturduk” dedi.