Ege Petkim’de başarının sırrı tecrübede

Petkim’de başarının sırrı tecrübede

01.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şirkette halen görev yapan yöneticilerin ortalama kıdemi 23.5 yılı bulurken, bu rakam tüm çalışanlar dikkate alındığında 15 seneyi aşıyor

Petkim’de başarının sırrı tecrübede

Türkiye sanayisinin köşe taşlarından, gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla istihdam ve katma değer yaratmaya devam eden Petkim, özellikle genç teknisyen ve mühendislere iş imkanı yaratırken tecrübeye de büyük önem veriyor. Şirkette halen görev yapan yöneticilerin ortalama kıdemi 23.5 yılı bulurken, bu rakam tüm çalışanlar dikkate alındığında 15 seneyi aşıyor.
Genel Müdür Hayati Öztürk, “Petkim, Türk kimya sanayisinin okulu olma vasfını sürdürüyor. Petrokimya, bilgi ve teknoloji yoğun bir sektör. Doğası gereği üretim süreçleri karmaşık.
Bin 500 dereceden sıfırın altında 100 dereceye kadar proseslerin aynı anda ve en üst düzeyde kullanıldığı bir kompleks. Bu operasyonlarda deneyim bizim çok büyük önem taşıyor” dedi.

‘En büyük sermayemiz’
Dünyada da tecrübeli iş gücüne olan talebin her geçen gün arttığını söyleyen Öztürk, Ortadoğu’da devreye alınan tesislerdeki gecikmelerin arkasında, yetkin ve donanımlı iş gücünün yeterince olmamasının yattığını belirtti. “En önemli sermayemiz tecrübeli insan kaynağımız” diyen Hayati Öztürk, kendisinin de 34 yıllık Petkim çalışanı olduğunu kaydetti.
Petkim’in sahip olduğunu kurumsal hafızanın hiçbir değerle ölçülemeyeceğini ifade eden Öztürk, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de sanayiye öncülük eden inşaat, mühendislik, müteahhitlik firmalarının gelişimlerine baktığınız zaman Petkim, Tüpraş, Erdemir, Şeker Fabrikaları gibi kurumsal şirketlerde kazandıkları deneyimi görürsünüz. Bu deneyim sayesinde bugün yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli projelere imza atıyorlar. Biz de Kurumsal Kaynak Kullanımı (ERP) projesiyle çok önemli bir dönüşümün öncesindeyiz. Eylülde devreye alacağımız ERP’yle kurumsal hafızamızı ve sahip olduğumuz bilgi birikimi çalışanlarımızla daha etkin paylaşma şansına sahip olacağız.”

Haberin Devamı

Kim kaç yıllık?
* Genel Müdür Hayati Öztürk (34 yıl)
* Genel Müdür Yardımcıları Abdülkadir Tuncer (34 yıl), Ali Öztürk (43 yıl), Cemal Şafak Ayışığı (22 yıl), Bülent Naci Sunay (19 yıl), Hatice Kaygın (28 yıl)