Ege Pınar Karşıyaka’dan geleceğe yatırım

Pınar Karşıyaka’dan geleceğe yatırım

18.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Spor Kulübü, 55 yıllık köklü geçmişe sahip basketbol şubesini güçlendirmek adına iş birliklerine devam ediyor. Yeşil kırmızılı ekip, Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Basketbol Gençler Ligi düzeyinde birlikte bir anlaşmaya imza atacaklar

Pınar Karşıyaka’dan geleceğe yatırım

Gelecek yıl 110. yaşını kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Spor Kulübü, 55 yıllık köklü bir geçmişi bulunan basketbol şubesinde iş birliklerine devam ediyor.

Haberin Devamı

İzmir’in basketbol ile bağdaşmasında çok ciddi katkısı olan ve profesyonel liglere daha fazla sporcu yetiştirmeyi amaçlayan Kaf Kaf, Manisa Büyükşehir Belediye Spor ile Basketbol Gençler Ligi (BGL) düzeyinde anlaşma yapmak adına kolları sıvadı.

Alt yaş kategorilerinde kendi ekipleri ile mücadele etse de BGL platformunda takımı bulunmayan ve altyapı seviyesinde önemli adımlar atan Manisa temsilcisinin üç yıldır altyapısında yer alan Mustafa Akdeniz Akkanat ve Gökbay Gök, kendi yaş kategorilerinde forma şansı bulabilmesi adına bu sezon Pınar Karşıyaka BGL takımında ter dökecek.

İzmir’de öncü

Gökbay Gök, bu sezon şu ana kadar Pınar Karşıyaka’da forma giydiği 4 maçta 8.5 sayı, 4.25 ribaund ve 2.25 asist ortalamaları tuttururken Mustafa Akdeniz Akkanat ise 3 maçta 11.67 sayı, 9.67 ribaund ve 1.33 asist ortalamaları yakaladı.

Haberin Devamı

Karşıyaka, İzmir’i gerçek anlamda bir basketbol şehri kimliğine büründürmek üzere Basketbol Süper Ligi’nin bir alt kategorisi olan Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Bornova Belediyespor ile güçlerini birleştirmişti.

Karşıyaka SK, hem bünyesindeki gençlerin deneyim kazanmalarını sağlamak hem de üst liglere basketbolcu yetiştirmek amacıyla geçtiğimiz eylül ayında Bornova Belediyesi ile anlaşma imzalamıştı.