Ege Pınar KSK’de Mahmuti hamlesi

Pınar KSK’de Mahmuti hamlesi

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Pınar KSK’de Mahmuti hamlesi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2015’te şampiyon olduktan sonra 3 sezondur Play Off’a bile kalamayan Pınar Karşıyaka, antrenörlük için yine Oktay Mahmuti’yi gündemine aldı. 31 Mayıs’ta yapılan mali kongrede bütçenin en önemli kısmını potaya ayırıp yeni sezon taslak bütçesini 22 milyon lira olarak belirleyen Karşıyaka’da bu sezon teklif götürülen Oktay Mahmuti’nin takımı çalıştırmaya en yakın aday olduğunu belirtildi. Anadolu Efes ile 4 lig, 4 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşayan, Galatasaray ve Darüşşafaka’da Euroleague’de boy gösteren 51 yaşındaki Mahmuti, İtalya’da 2008-09 sezonunda Treviso’yu çalıştırıp Eurocup’ta yılın antrenörü seçilmişti.

Haberin Devamı

Kaf Kaf’da Toros beklemede

Takımın mali yükünü büyük oranda çeken Başkan Vekili Gökhan Şensan’ın futbol şubesine yeni sezonda da somut destek gelmezse görevi bırakma resti çektiği Karşıyaka’da Teknik Direktör Mesut Toros da beklemeye geçti. Sözleşmesi bittikten sonra Şensan’la prensipte el sıkıştığını söyleyen başarılı teknik adam, “Karşıyaka’da mutluyum, huzurluyum. Bana 2. ve 3. Lig’den birçok teklif geldi ancak kulübümde kalacağımı söyledim. Yönetime de yeni sözleşme imzalayana kadar yalnız 1. Lig’den ciddi teklif almam durumunda düşüneceğimi ilettim. Onlar da olgunlukla karşıladılar” dedi.

Şensan’ın katkısı büyük

“Kulüpteki gelişmeleri bekliyorum” diyen Toros, “Açıkçası geçen sezon Başkan Vekili Gökhan Şensan’ın Play Off oynamamıza çok büyük katkısı oldu. Umarım bu futbol şube-takım birlikteliği bozulmaz” diye konuştu. Yeşil kırmızılılarda kaptan Mustafa Aşan’ın da Şensan’ın resti sonrası kararsız kaldığı öğrenildi.