Ege PİYASA ALARM VERİYOR

PİYASA ALARM VERİYOR

03.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İTO Meclis Üyesi Önder Esen, böyle dedi, hükümeti uyardı: Ekonomi merkezli politikalara geri dönmek zorundasınız

PİYASA ALARM VERİYOR

İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi ve Önder Esen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Esen, iş dünyası için tehlike çanlarının çaldığını söyledi.
İTO Meclis Toplantısı’nda konuşan Esen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı ticaret sicili verilerine göre; Mart 2008’de kapanan şirketlerin, Mart 2007’ye göre yüzde 53 artığını kaydetti.

Haberin Devamı

Kapanan şirket sayısı arttı
Esen, “Eğer bir ülkede kapanan şirket sayısında yüzde 53 artış varsa işlerin ve ekonominin iyi gittiğini söyleyebilmemiz mümkün mü” diye sordu.  Sadece martta ülke çapında 4 bin 64 şirketin kapandığını dile getiren Esen, şöyle konuştu:
“Ocak 2008’de işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 59 bin kişi artarak, 2 milyon 567 bine yükseldi. Karşılıksız çek tutarı 2007’de 11 milyar 728 milyon YTL’ye, protesto edilen senetlerin tutarı 5 milyar 732 milyon 371 bin YTL’ye fırlamış. Bu şunu gösteriyor; iş yapan parasını tahsil edemiyor, iş yaptıran borcunu ödeyemiyor. Yani piyasalar artık alarm veriyor. Bu durum, ekonominin yanı sıra sosyal yaşam ve toplumsal huzur açısından da tehlike sinyalleridir, çok daha zor koşulların ayak sesleridir.
Hükümet, ekonomi merkezli politikalara geri dönmek zorunda.”