Ege “Projelerimizi bir bir tamamlıyoruz”

“Projelerimizi bir bir tamamlıyoruz”

09.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı İduğ; asfalt üretim tesisi, yarı olimpik yüzme havuzu ve kongre merkezi yatırımlarının startını verdi. Projeler, 2021 sonunda hizmet vermeye başlayacak

“Projelerimizi bir bir tamamlıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sözünü verdikleri yatırımları bir bir tamamladıklarını söyledi. Asfalt üretim tesisini iki ay içinde faaliyete geçireceklerini, inşaatı süren Çamdibi Yüzme Havuzu’nun yanına cimnastik salonu da yapacaklarını ifade eden Başkan İduğ, bir de müjde vererek, “Forum Bornova’nın karşısındaki Çocuk Dünyası projesini revize ettik. Alana kongre merkezi yapmak üzere inşaat çalışmalarına Büyüküşehir Belediyesi desteğiyle başlıyoruz. 610 kişilik merkez ilçemize çok yakışacak” ifadelerini kullandı. “Hepsi, 2021 yılı sonunda tamamlanacak” diyen İduğ, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

30 yıl hizmet verecek

“20 milyon liranın üzerinde bir yatırımla hiç bir ilçede olmayan asfalt üretim tesisi kurmak için düğmeye bastık. Bornova’ya en az 30 yıl hizmet edecek. Saatte 160 ton asfalt üreteceğiz. Yol sorunu 5 yıllık görev süremiz içinde çözülecek. Çamdibi’ndeki yarı olimpik yüzme havuzunun da yapımı hızla devam ediyor. Kaba inşaatı bitirdik.”

40 milyon lira yatırım

Kongre Merkezi için gelecek hafta ihaleye çıkacaklarını ve 40 milyonluk bir yatırıma imza atacaklarını sözlerine ekleyen İduğ, “Kongre salonunun yanısıra diğer etkinlik alanları ve otoparkı ile ilçemize çok yakışacak. Öte yandan Zafer Mahallesi’ndeki pazaryerinin yapımına başladık. Naldöken Pazaryeri’nin ihalesine çıkacağız. Yeşilova’ya da modern bir pazaryeri yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

 ‘Kiradan kurtulduk’

Diğer yatırımları hakkında bilgi veren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “150 araç ve iş makinası satan alarak filomuzu yenilerken, kiralamaya verdiğimizin yüksek ücretlerden kurtulduk. Daha iyi ve hızlı hizmet verme adına yeni hizmet binaları satın aldık. İleşitim merkezimizi açtık. Yusuf Tırpancı Sahası’nı tamamen yeniledik. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni STK Yerleşkesi’ne dönüştürdük. Altın Bilezik Ofisi’ni yeni yerine taşıdık” şeklinde konuştu.