Ege Projesi ve sorunu olan bana göndersin

Projesi ve sorunu olan bana göndersin

27.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, projesi ve sorunları olanların www.binaliyildirim.com.tr adresine yazmalarını istedi

Projesi ve sorunu olan bana göndersin

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir 2’nci Bölge’de hizmet veren sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile buluştu, sorunlarını dinledi. Herkesin gözünde farklı bir İzmir bulunduğunu söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

Ciddi altyapı eksikliği var
“Turizm işiyle uğraşanlar İzmir’i turizm şehri olarak görüyor o yönde projeler üretiyor, tarım hayvancılıkla uğraşanlar tarım potansiyelinin harekete geçmesini arzu ediyor, işadamları ticaret sanayi kenti olarak görüyor bu alanda son yıllarda yavaşlamanın ortadan kalkması tekrar İzmir’in ileri bir konuma gelmesini istiyor. Bu tanımları çok arttırabiliriz. Bunun için de projeler üretmek gerekiyor. Bir şey üreteceksiniz, ‘saçma, uçuk’ diyenler olacak ama hiçbir şey üretmemekten daha iyidir. Bir fikir söylemek iyidir. İzmir için bir fikrim var diyen herkes fikrini söylesin. Biz de onu internet sitemizde yayınlayalım. Oraya çok güzel fikirler geliyor. En son bir hanım göndermiş körfeze deniz taksi projesi. Aslında körfez için biçilmiş kaftan. Bunun gibi projeleri bekliyoruz.”

Toplu ulaşım güçlenmeli
İzmir’in bütün projelerini başarmanın altyapı ihtiyaçlarını gidermekten geçtiğini, toplu ulaşımın güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Diğer bir konu İzmir’in Anadolu’ya bağlanması. Beş yıl önce İstanbul-Ankara’ya tek yolla bağlıydı. Bölünmüş yol yoktu. Yaptık, yetmiyor. Otoyol yapmak gerekiyor. Aydın Otoyolu’ndan sonrası yoktu. Ancak İzmir 2023 Vizyonu ve EXPO 2020 hedefi dikkate alındığında bunlar o günkü İzmir’in ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak. İzmir’in başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük Anadolu şehirlerine otoyol ve hızlı tren hatlarıyla bağlanması gerekiyor. Yakın vadede olan proje İstanbul-İzmir Otoyolu’dur, başlamıştır en az beş senede bitecek. Diğer bir proje yatırım programına girmiş olan Ankara -İzmir hızlı trenidir. İzmir’in dünyaya açılımının daha da kuvvetlendirilmesi gerekiyor. Çok büyük ekonomik hareketlilik getirmesini bekliyoruz. Ona bağlı otoyol, demiryolu bağlantıları gerçekleşecek” dedi.

Efelik sizin olsun ben tayfalığa talibim
Ege Genç İşadamları Derneği’nin konuğu olan Binali Yıldırım, EGİAD’ın kurulmasına öncülük ettiği Teknokent Projesi’nin önemine dikkat çekerek bu konuda her türlü katkıya hazır olduklarını vurguladı. EGİAD’ın önceki dönem çalışmalarını incelediğini, zamanla genç işadamlarında heyecan kaybı gözlemlediğini dile getiren AK Partili Yıldırım, “İzmir’in heyecanını yeniden kazanması lazım. Yelkenleri doldurma zamanı geldi. Bir tayfa lazım. Ben tayfalığa talibim. Kaptanlık sizin olsun. Efelik de sizin olsun. Hizmet bizim olsun. Efelik bizi aşar. Bu şehrin bir tarz değişikliğine ihtiyacı var. İçi boş, ideolojik, siyasetten uzaklaşmak lazım. İzmir bununla bir yere varamaz. Hizmeti ve büyük hedefi olması lazım” diye konuştu.