Ege ‘Rakamla dans ederim’

‘Rakamla dans ederim’

24.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de altı parti değiştiren eski bornova belediye başkanı ve milletvekili Cengiz Bulut, böyle dedi ve ekledi: Hakkımda yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük dosyası yok. Biraz fazla parti değiştirdim, o kadar kusurum olsun artık

‘Rakamla dans ederim’

İzmir’de ANAP, DSP ve Genç Parti’den sonra bağımsız seçime giren Cengiz Bulut, bu kez MHP’den milletvekili aday adayı oldu.
İzmir’de siyasete 1980 öncesinde Adalet Partisi’nin gençlik kollarında giren Cengiz Bulut, 1984- 1989 yıllarında ANAP’tan Belediye Başkanlığı, 1991- 1995 milletvekilliği yaptı. 1999’da DSP’den Bornova Belediye Başkanı seçilen Bulut, 2007’de Genç Parti’den milletvekili adayı oldu. 2009 yerel seçimleri öncesinde AK Parti’ye geçen, ancak ilgi görmediği için bir süre sonra istifa eden Bulut, bu kez bağımsız aday oldu. Göçmenlerin sağcı da olsa, solcu da olsa en büyük özelliğinin milliyetçilik olduğunu belirten Bulut, “Bu nedenle en milliyetçi parti olan MHP’ye katılmaya ve üç hilal rozeti takmaya karar verdim” dedi. Bulut, MHP İzmir’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladığı toplantıda basın mensuplarının çok parti değiştirmesiyle ilgili yönelttiği soruya, “10 yıl başkanlık, 5 yıl milletvekilliği yaptım. Hakkımda yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük dosyası yok. Biraz fazla parti değiştirdim, o kadar kusurum olsun artık. Ayrıca o partileri ben değil millet kapattı. Bunu da sizin anlayışınıza bırakıyorum” dedi.
Bulut, “Ben mühendisim, rakamlarla dans ederim. Bütçe paramparça. İktidar yorgun. Hakemlikten bilirim. Yorgun oyuncu değiştirilmeli. Kan değişimi şart. Bunun için adayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bu partide alınganlık olmaz’

Yerel seçimde Bayraklı Belediye Başkan adayı olan Mehmet Toptaş; MHP İzmir’den milletvekili aday adayı oldu. Toptaş, “Kentin 30 ilçesinin röntgenini çekerim. Ben ismimi cilalamak için aday olmadım. Hangi sıraya konarsak konalım birinci sıradaymış gibi çalışırız. Bu partide alınganlık olmaz” dedi.