Ege Reçete huzur ve güven ortamı

Reçete huzur ve güven ortamı

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Reçete huzur ve güven ortamı

Ülke gündemini aylarca meşgul eden yerel seçimler, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla sona erdi. İzmirli iş insanları da seçimsiz geçecek dört yılda siyasilerin odağının ekonomi olmasını istedi. Birleştirici dilin önemine değindi

Haberin Devamı

Dün yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından, “Seçim bitti, çalışma zamanı” mesajı veren İzmir iş dünyası, en başta ekonomi olmak üzere ülkenin temel sorunlarına odaklanılması gerektiğini ifade etti. Sonucun hem İstanbul’a hem de Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen isimler, şöyle konuştu:

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen: “Umuyor ve diliyorum ki siyasetimizde uzun zamandır var olan kutuplaştırıcı dil, Ekrem İmamoğlu’na İstanbulluların gösterdiği teveccüh sonrası tekrar sorgulanır ve ülkemiz asli sorunlarına, ekonomiye ve özellikle dış politikadaki sorunlarına odaklanmaya fırsat bulur. Gündemin ivedilikle ekonomi, adalet, hukuk ve dış politikaya yönelmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: “Seçimleri uzun bir süre ülke gündemine getirmeden, dış politikada ihtiyacımız olan normalleşme ve ekonomide atılacak ciddi reform adımları ile yolumuza devam etmeliyiz.”

Adalet vurgusu

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç: “Adaletin olmadığı yerde ekonomik güveninin olmayacağı unutulmamalıdır. Sıkıntılarda boğuştuğumuz şu dönemde yerli ve yabancı yatırımcıya güzel bir mesaj verildi. Bu seçimden çıkan bir diğer sonuç da, ülkemiz insanının kucaklayıcı dile duyduğu özlem oldu.”

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş: “Toplumsal huzurun sağlanması öncelikli hedef olmalı. Hukuk ve adaletin olmadığı yerde huzur kavramından bahsetmek mümkün olamaz. Bu yüzden hem huzuru sağlamak hem de zorlu ekonomik koşulları aşmak adına yapılması gereken tüm reformlar yapılmalıdır.”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: “Diliyorum ki bu seçimden, demokrasi adına sahip olduğumuz tüm hakları koruma anlamında çok şey öğrenmişizdir. Önümüzdeki süreçte odak noktamızı ekonomi, hukuk gibi konulara çevirmeliyiz.”

2023 hedefleri

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: “Siyasilerin bundan sonraki süreçte kutuplaştırıcı dilden uzaklaşıp birleştirici olmalarını bekliyoruz Önümüzde, katma değerli üretime yoğunlaşacağımız, enflasyon ve yüksek faizle mücadele edeceğimiz, 2023 hedeflerine ulaşmak için çalışacağımız seçimsiz bir dört yıl var. Bu zaman dilimini hep birlikte çok iyi değerlendirmeliyiz.”