Ege Refah için birlikte mücadele vereceğiz

Refah için birlikte mücadele vereceğiz

29.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Refah için birlikte mücadele vereceğiz

Esnafın önerilerini dinleyen CHP İzmir adayı Tunç Soyer, “Hemşehrilerimizin AVM değil Kemerlatı’nı gezmesini, alışverişte üreteni tercih etmesini sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Millet İttifakı CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaret etti. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun esnafın sorun ve önerilerini Soyer’e iletti. İzmir’in 30 ilçesinde Esnaf Masası kuracaklarını belirten Soyer, “İletişimimiz güçlü olursa her sorunun çözümü kolaylaşır” dedi. Kayıt dışı ile mücadelede başta olmak üzere her konuda İESOB ile ortak hareket edileceğini ifade eden Soyer, şöyle devame etti:

Kalite vurgusu

“İzmir’in refahı için yola çıktık. Bunun için de daha çok üretmek ve çalışmak zorundayız. İzmirlinin bir alışveriş merkezini değil de, esnafımızı tercih etmesini istiyorsak, gerekli çalışmayı beraber yapmamız lazım. Tabelanın tasarımından dükkanın tasarımına kadar her konuda kaliteyi birlikte yükseltmek zorundayız. Kemeraltı, bu kentin nabzının attığı yerdir. Kemeraltı’nı yükseltirsek İzmir’i yükseltiriz. Kemeraltı, 24 saat yaşayan cıvıl cıvıl bir yer olmalı.”
İESOB önerileri arasında yer alan “Herkes dahil turizm” tespitini de çok iyi bulduğunu sözlerine ekleyen Soyer, “Turizmin geldiği yerde hayat iyileşmelidir. ‘Herkes dahil turizm’, üzerinde kafa yoracağımız çok önemli bir başlık. Bu kent turizmden hiç faydalanmıyor. Sadece Akdeniz mutfağı dediğimiz şey, kendi başına bir turizm enstrümanıdır. İzmir’de turizm, hayatı iyileştirecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Ne harcadığımızı herkes görecek’

E-belediyecilik konusunun da önemine değinen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “Artık belediyenin bütçesini cep telefonlarına yüklenen aplikasyonla herkes görebilecek. Herkes belediye ne harcamış, ihaleyi kim almış, bunu anında bilecek. Bu aplikasyon hem haberleşme, hem de katılım enstrümanı olarak kullanılacak. Demokrasiyi dijitalleştireceğiz” dedi.