Ege Rekor kırılır

Rekor kırılır

31.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Buca-Karşıyaka maçı için Buca Başkanı Bektur, “Bizim taraftar KSK’lilerden fazla olmalı” derken, KSK’li yönetici Şekerci, “25 bin kişi olur” diye konuştu

Rekor kırılır

Futbolseverler Süper Lig’e koşan Bucaspor ile Play-Off’a kalmayı hedefleyen Karşıyaka’nın Atatürk Stadı’nda pazar günü 14.30’da oynayacağı derbiye kilitlenirken, kurmaylar, İzmir’de son yılların seyirci rekorunun kırılmasını bekliyor. Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur, “Rakam veremem, ama Bucalılar Karşıyakalı taraftarlardan daha fazla olmalı” derken, Karşıyaka Futbol Şubesi Sorumlusu Tuncay Şekerci açık tribünün kendilerine tahsis edilmesi halinde statta en az 25 bin seyirci olacağını savundu.

En yüksek 10 bin 397 kişi
İzmir temsilcilerinin bu sezon sergilediği başarılı performans tribüne de yansırken, en fazla biletli seyirci sayısına KSK-Kartal randevusunda 10 bin 397 kişiyle ulaşıldı. Bu rakam, KSK ile Buca’nın ilk yarıda oynadığı derbideki seyirci rekorunu (10 bin 383 kişi) geçti. Karşıyaka, İzmir’deki son iki maçını (Kartal-10 bin 397 ve Karabük-8 bin 443) toplam 18 bin 840 kişiye oynarken, Bucaspor’un iç sahadaki Ordu (6 bin 055) ve Karabük (5 bin 721) maçlarını toplam 11 bin 776 kişi izledi. Yeni Buca Stadı’ndaki son iki karşılaşmayı binlerce kişi de tesisin dışındaki beleş tepeden seyretti.

Açık tribün ricası
Pazar günkü müsabakanın bilet fiyatlarını belirlemeyen Bucaspor yönetimi, Karşıyaka’nın, “Açık tribünü bize verin” çağrısına soğuk bakıyor. Bucalılar, pazar günü KSK’ye Çınarlı tarafındaki kale arkasını tahsis etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

KSK’ye dostluk eli
Karşıyaka ile hafta sonunda oynayacağı İzmir derbisi öncesi harekete geçen Bucaspor yönetimi, iki kulüp arasındaki dostluğu pekiştirmek için yemek düzenledi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın önerisiyle Çarşamba günü 12.00’de Gölet’te yapılacak organizasyona Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve yeşil-kırmızılı yöneticilerin tam kadro katılacağı açıklandı. Kulüp Başkanı Dr. Mehmet Bektur, “Saha içinde rekabet olabilir ama, saha dışında ebedi dostluk önemlidir” dedi.

KALAN MAÇLARI
BUCASPOR
Karşıyaka
Altay
Mersin İ.Y
G. Antep BŞB
Ç. Rizespor (D)
K. Erciyes

KARŞIYAKA
Bucaspor
Mersin İ.Y (D)
Ç. Rizespor
Kocaeli (D)
Hacettepe
Boluspor (D)

Usta ile çırak karşılaşacak
Karabük maçında ilk kez KSK’nin dümeninde sahaya çıkan Erdoğan Arıca ile Bucaspor’da Kemal Kılıç’tan aldığı bayrağı başarıyla taşıyan Özcan Kızıltan için İzmir derbisi ayrı bir önem taşıyor. Fenerbahçe’de 3 yıl birlikte top koşturan ikiliden Özcan Kızıltan, 2004-05’te Ç.Rize ve Gençlerbirliği’nde Arıca’nın yardımcısı olarak çalıştı. Arıca’yla çok iyi dost olduklarını söyleyen Kızıltan, “Çok saydığım, sevdiğim, sürekli görüştüğüm bir ağabeyim. KSK’ye çok şey katacaktır” dedi. Arıca ise, “İzmir derbisinde hak eden taraf kazansın” diye konuştu.