Ege Rotary’de yeni hedefler belli

Rotary’de yeni hedefler belli

07.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yedi kenti kapsayan 2440. Bölge Federasyonu’nun başkanı Selim Yegen, 2012’ye kadar tüm dünyada çocuk felcini yok edeceklerini söyledi. İzmir’de ise okuma-yazma ve meslek kursları açılacak, su tasarrufuna dikkat çekilecek

Rotary’de yeni hedefler belli

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 2009-2010 dönemi ulusal ve bölgesel hedeflerini açıkladı. Bostanlı Rotary Kulübü’nün organizasyonuyla Hilton Otel’de düzenlenen ve İzmir’deki Rotary Kulüp Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan 2440. Bölge Federasyonu’nun yeni Başkanı Selim Yegen, bu yılki temalarını, “Rotary’nin Geleceği Sizin Ellerinizde” olarak belirlediklerini söyledi, öncelikli hedeflerinin 2012’ye kadar çocuk felcini yok etmek olduğunu açıkladı.
Bursa, Denizli, Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Manisa ve İzmir’i kapsayan 2440. Bölge’de, Mehmet İyigüllü’den görevi devralarak, 1 Temmuz’dan itibaren 2009-2010 Dönemi Federasyon Başkanı olan Yegen, çocuk felcinin Türkiye’de en son 1998’de görüldüğü hatırlattı, şunları söyledi: “Rotary’nin, 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF’le başladığı ‘Çocuk Felci Kampanyası’yla 2 milyar çocuk aşılandı va hastalık yüzde 99 azaltıldı. Fakat yapılan son araştırmaya göre dünyada 4 ülkede hala bu vakalara rastlandığı görüldü. Nisan 2009 verilerine göre 286 vaka bulunuyor. Ülkemizdeki çocuk felcini ortadan kaldıran Rotary, Haziran 2012’ye kadar bu hastalığı tüm dünyada ortadan kaldırmayı hedefliyor.”

Okullara sensör sistemi
Kurslarla, okuma-yazma bilmeyenlerin sayısını azaltmayı, gençlere meslek edindirmeyi de planladıklarını dile getiren Yegen, temiz su ve hijyen konularında da projeler üreteceklerini söyledi. Yegen, “İzmir’in köylerinde bile temiz suya ulaşmak için insanlar kilometrelerce yürüyor. Bu insanları temiz ve güvenli suyla buluşturacağız. Ayrıca su tasarrufuna da dikkat çekeceğiz. Daha önce 10 okula sensörlü musluklar taktırmıştık. 35 okula daha taktıracağız” dedi.