Ege ‘Sadece ISO değil, dünya standartlarını uyguluyoruz’

‘Sadece ISO değil, dünya standartlarını uyguluyoruz’

05.11.2018 - 22:04 | Son Güncellenme:

SGA Güvenlik Şirketi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan,  “Türkiye olarak bu sektörde çok yeniyiz. Şirketimizde sadece ISO değil, dünyanın diğer standartlarını da uygulamaya çalışıyoruz” dedi

‘Sadece ISO değil, dünya standartlarını uyguluyoruz’

SGA Güvenlik Şirketi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, projelerini ve 2019 hedeflerini Milliyet Ege’ye anlattı. Arıkan, “Aslında Türkiye olarak bu sektörde çok tazeyiz, daha yeni öğreniyoruz. Biz şirketimizde sadace ISO değil dünyanın diğer standartlarını da uygulamaya çalışıyoruz. Tabii bunun için çok iyi bir altyapımızın olması gerekiyor. Çok şükür çok iyi, çok güvendiğim bir ekibim var” diye konuştu.

Haberin Devamı

- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1974 Mardin Midyat doğumluyum. İlkokul ve ortaokul dönemim Ankara ve Batman arasında geçti. Üniversitede Kıbrıs’ta mimarlık okudum. 1998’de mezun olup İzmir’e geldim. Ailemizin o tarihteki iştigal konularından biri olan kamudaki hizmet alım işleri ile ilgilendim. Hiç kendi mesleğim olan mimarlığı yapmadım.

- Güvenlik sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Ailem geniş bir ailedir. İşlerimizi de aile olarak yürütüyorduk. 1986 yılında hizmet sektörüne de geçtik. Başta, Batman Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndaki ve Türkiye’nin bir çok bölgesinde sondajcı, temizlik elemanı, saha elemanı, güvenlik elemanı gibi çok kollu bir çalışma sistemi hizmeti verdik. 2004 yılında özel güvenlik yasası çıkınca bir güvenlik firması kurduk. Tabii bu sırada kamudaki işlerimiz devam ediyordu. Kamudaki taşeron kurallarının değişmesinden sonra 2011 yılında kamudan çıkmaya karar verdim ve aileden ayrılarak özel sektörde hizmete devam etmek için SGA Özel Güvenliği kurdum. 2014 yılında da bambaşka bir ekip ve yepyeni bir vizyonla SGA Güvenlik’i yapılandırdık ve işlerimizi devam ettiriyoruz.

Haberin Devamı

- İş yaşamınızın dışında TÜGİAD Genel Başkan Yardımcılığı, İZTO Yönetim Kurulu üyeliği ve Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği’nde de görevlisiniz değil mi?

Evet. 2004 yılında o zamanki yönetim kurulunun daveti üzerine İzmir Ticaret Odası’na gittim. Bize, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin komitesinin kurulacağını söylediler, destek istediler. 2018 yılı seçimlerinde değişim ve gelişim sloganıyla hareket eden Sayın Mahmut Özgener Başkanlığı’nda seçime girdik. Hem temizlik hem güvenlik grubundan seçildik. İTO Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktayım. Bütün arkadaşlarımızla beraber hareket ediyoruz. İnşallah onların teveccühüne laik oluruz.

5 sene önce de 2013 yılında TÜGİAD Ege şubesini kurmak için 30 arkadaş bir araya geldik. Sayın Ali Yücelen’ in daveti ile seçime katıldık ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevime devam etmekteyim. Aralık’ta nasip olursa genel kurulumuzu yapıp TÜGİAD’a yaş haddinden dolayı veda edeceğiz. Ama her zaman TÜGİAD’lı olarak kalacağım. TÜGİAD herkesin birbirine sadakat ile bağlı olduğu, elle tutulan güzel bir dernektir. Gerçekten bir arada çalışmanın öğrenildiği bir yerdir TÜGİAD. Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği’nin bir önceki başkanı Sayın Ali Arslan’dı. Üç dönem önce beni genel kurula davet etti. Derneğin üyesi olarak gittim. Gittiğimde benim genel başkan olmamı ve yönetim kurulu oluşturmamı istediler. Bunun üzerine ben ve arkadaşlarım Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği’nin yeni yönetimini oluşturduk ve 3 dönemdir de devam ediyoruz.

Haberin Devamı

- Müşterilerinizin güvenlik ihtiyaçlarını nasıl belirliyorsunuz?

Gerçekten bir güvenlik ihtiyacı var mı, varsa ne kadar var, ne kadar önemli ve bunun nasıl bir tedbiri alınmalı önce analizini yapıyoruz ve bunu müşteriye sunuyoruz. Ondan sonra müşterimizle bunu tartışıyoruz ve karar veriyoruz.

- Peki, çalışanlarınızın gelişimi için neler yapıyorsunuz?

Bizler firma olarak personelimizi en iyi şekilde ve çalışacağı alana uygun olarak yetiştiriyoruz. Sadece bizim değil hizmet verdiğimiz kuruluşlarında ilk etaptaki temsilcisi sıfatında diksiyon, tarz, davranış ve görüntü olarak çok önem arz ediyor. Vuku bulunacak herhangi bir durumda personelimizin yasaya hakim olacağına özen gösteriyoruz.

Haberin Devamı

- Başka sektörlere yatırım planlarınız var mı?

SGA Güvenlik, sektörün tüm ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşılar durumdadır. Başka sektörde yatırım yapmayı planlamıyorum. Ama güvenlik hizmetinin gereği olan elektronik güvenlik tarafında yatırım yapmaya başladık. Özel güvenlik hizmetlerinin gereği olan tüm yatırımları, SGA Güvenlik yapmaya hazırdır. Çünkü özel güvenlik hizmetleri yıllara sari büyüyecek ve bu tarz yatırımlara ihtiyaç duyacaktır. Sektöre umutla bakıyoruz.

‘ÇOK İYİ BİR EKİBİM VAR’

- 14 yıllık tecrübenizle sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Güvenlik sektörü 1806 yılında Amerika’da şekillenmiş. 1934’te Avrupa’da firmalar kurulmaya başlamış. Türkiye’de bu süreç 2004’te başladı. Aslında Türkiye olarak bu sektörde çok tazeyiz, daha yeni öğreniyoruz. Biz, 2011 yılından beri SGA Güvenlik olarak Türkiye’nin her noktasında hizmet veriyoruz. Sadece ISO değil dünyanın diğer standartlarını da uygulamaya çalışıyoruz. Tabii bunun için çok iyi bir altyapımızın olması gerekiyor. Ben firmanın başında görünüyorum ama benim için firmamın yöneticileri ve ekibi çok önemli. Çok şükür çok iyi, çok güvendiğim bir ekibim var.

Haberin Devamı

‘Türkiye’de tamamıyla denetlenen tek sektörüz’

Özel güvenlik hizmeti vermek demek her açıdan kontrol edilmek demektir. Personellerimiz iş kanunu açısından kontrol edilir, jandarma ve polis denetim yapar. Şu an Türkiye’de tamamıyla denetlenen tek sektörüz. Her sektörde olduğu gibi güvenlik sektöründe de merdiven altı firmalar var ama yasa düzenlendikçe onlar da yavaş yavaş eleniyor. Biz, Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği’ndeki güvenlik firmalarının amacı; tıpkı Amerika ve Avrupa’da olduğu gibi tüm dünyada hizmet verebilen firmalar olmak.