Ege Sağlık ocağımızı KALDIRMAYIN!

Sağlık ocağımızı KALDIRMAYIN!

03.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne bağlı Çimentaş 3. Nolu Sağlık Ocağı’nda bulunan doktorların geri çekilmesine tepki gösteren Evka 1 sakinleri isyanda.

Sağlık ocağımızı  KALDIRMAYIN

Okurlarımız, “Bizlerin en yakın hastaneye gitmesi için en az iki araç aktarma yapmamız gerekiyor. Sağlık ocağımız bizlere hizmet verirken aynı zamanda diğer hastanelerin yükünü de hafifletiyor. O yüzden vergisini veren, sağlık primlerini ödeyen bizlerin mağdur edilmemesini ve sağlık ocağının bu semtten kaldırılmamasını istiyoruz” diyorlar.

Zaten geçinemiyoruz
65 bin nüfuslu İzkent, Murathan, Şirinkapı, Aydoğdu, Cumhuriyet, Karanfil ve Çağdaş mahalleleri sakinlerinin faydalandığı bu poliklinikten kadın ve çocuk doktorlarının geri çekildiği belirtiliyor. Merkezin bu yüzden kapatılma durumuyla karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor. Mahalle halkı, “Hem poliklinikten olacağız, hem de en küçük hastalığımızda bile hastaneye gitmek için en az iki araç parası ödeyerek oradan oraya koşturacağız. Zaten geçinemiyoruz. Yetkililerden bu sorunumuza acilen kalıcı çözüm getirmelerini istiyoruz” diyor.

Aziz Başkan bu yoldan geçsin
Bu şikayeti Alsancak Şehitler Caddesi’ni kullanan bir grup okurumuz iletti. Şehitler Caddesi; İzmir Toprak Mahsülleri Ofisi’nden Alsancak Stadyumu’na ve oradan da Yaşar Üniversitesi’ne kadar uzanan çift yönlü bir yol.
Okurlarımız bakın ne dediler: “Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nden Bornova’daki evine bu yoldan geçerek gitsin. Hatta sabahleyin de bu yoldan Alsancak’a geçiş yapsın. Yapsın da, bu caddedeki gidiş ve gelişte bulunan 37 adet yol seviyesi altındaki ve üstündeki mazgal kapaklarının, araçların alt takımlarına nasıl zarar verdiğini görsün.”

Karagöl yolları delik deşik!
Havalar ısındı ve özellikle İzmir’in eski metropolünde yaşayan okurlarımız deniz kenarlarının dışında ormanlık alanlara da akın etmeye başladılar. Arayan okurlarımız, “Doğal Yaşam ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Karagöl’e sakın ola gitmeyin. Çünkü Karagöl yolları korkunç derecede bozuk ve bölge sanki terk edilmiş gibi. Yollar o kadar kötü ki, delik deşik ve birçok yer de dere yatağı haline gelmiş. Ayrıca, yol kenarlarına da moloz ve çöp dökülmüş. Yetkililer Karagöl’ün bu rezilliğini görmüyorlar mı? İzmir’e hiç mi hiç yakışmıyor” diye dert yandılar.

Büyükşehir’in projesi yok mu?
Milliyet okuru Ali Cambaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ile ilgili 19 Nisan 2010 Pazartesi günü köşemizde değerlendirdiğimiz şikayetine cevap gelip gelmediğini sordu. Okurumuz Milliyet Ege’nin birinci sayfasında, “İzmir’e yakışmıyor” ve altıncı sayfasında da, “Bina yetersiz ve burada trafik sorunu yaşanıyor” başlıkları ile duyurduğumuz iletisine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden cevap beklediğini belirterek, “İnşallah yetkililer bu durumdan haberdar olur da, yetersiz olan Mezarlıklar Müdürlüğü için gerekli düzenlemeleri yaparlar” diyor.