Ege Sağlıklı ekmek için sağlıklı su

Sağlıklı ekmek için sağlıklı su

20.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sireg Türkiye Temsilcisi Erdoğan Tözge, ekmeğin sağlıklı koşullarda hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin arsenik arıtma cihazı kuran fırıncılara suda indirim yapma kararının, halk sağlığı için önemli olduğunu söyledi

Sağlıklı ekmek için sağlıklı su

Sireg S.p.A Türkiye Temsilcisi Erdoğan Tözge, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arsenik arıtma cihazı kuran fırıncılara suda indirim yapma kararının, halk sağlığı için önemli olduğunu söyledi.
Sağlıklı gıda tüketiminin insan yaşamı için büyük rol oynadığını belirten ve temel tüketim maddesi olan ekmeğin sağlıklı koşullarda hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Tözge, “Ekmekte kullanılan suyun kalitesi çok önemlidir. Belediyenin fırınlara yönelik indirim uygulamasını son derece yerinde buluyoruz” dedi.

Semtlere göre değişiyor

Sudaki arsenik oranının semtlere göre farklılık gösterdiğini vurgulayan Erdoğan Tözge, “Arıtma sistemi kurulurken, fırının hizmet verdiği bölgedeki suyun karakterini ve su tüketimini dikkate alarak, analizi yapılmalı. Sudaki arsenik ve diğer bakteriyolojik değerlerine göre en uygun arıtma cihazı kullanılmalıdır. Çünkü ekmek, halkımızın vazgeçilmez besin kaynağıdır. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için önce ekmeğin sağlıklı ve hijyenik olması gerekiyor. Sireg firması bu konudaki çalışmalarını Avrupa’da da başarıyla sürdürüyor ve olumlu sonuçlar alıyor” diye konuştu.
Küresel ısınma ve her geçen gün artan su sıkıntısının, dünya ülkelerini sağlıklı su üretmek için farklı yöntemlere yönelttiğini kaydeden Erdoğan Tözge, sektörün lideri konumundaki Sireg’in, deniz suyunu ve her türlü suyu arıtarak zararsız hale getirdiğini sözlerine ekledi.