Ege Sağlıkta son gelişmeler

Sağlıkta son gelişmeler

14.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, kamu hastaneleri ve özel hastanelerin yükselen döviz ve enflasyondan etkilenmemesi için öneriler sundu.

Sağlıkta son gelişmeler

Batı Anadolu Central Hospital ve Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla günümüz sağlık sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. İşlem adedin de artış olmasına rağmen enflasyon ve dövizdeki yükseliş nedeniyle kamu ve üniversite hastanelerinin şirket ödemelerinin 3-4 yıl sonraya yapılabilecek olmasının performansı olumsuz etkilediğin kaydeden Op. Dr. Gürbüz, kamu hastanelerinin bu durumdan çıkabilmesi için önerilerde bulundu. Gürbüz şunları söyledi: “Performans sistemi kaldırılıp doktorların performansla ilgili alacakları ücreti maaş olarak verilmesi gerekir. Kamu ve üniversite hastaneleri için bir defaya mahsus olmak üzere var olan borçları hazine üstlenmelidir” dedi.
Op. Dr. Özer Gürbüz, “Özel hastaneler; SUT fiyatlarını güncellemeli, SGK prim desteği verilerek yeterli personelin istihdam edilmesi sağlanmalı, var olan borçların ödenmesi için çekilecek kredilerin faiz oranlarında destek sağlanabilir. Üretim açısından yerli tedarikçilere destek verilmeli” diye konuştu.