Ege Şakir Süter’de başvuru zamanı

Şakir Süter’de başvuru zamanı

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şakir Süter’de başvuru zamanı

Bu yıl ayrıca 10 Ocak’ta yaşamını yitiren, yarışmada 5 yıl jüri üyeliği yapmış İGC üyesi gazeteci-yazar Vecdi Altay da anılacak. Anısına Vecdi Altay Özel Ödülü verilecek.

Haberin Devamı

Bergama Belediyesi tarafından Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Gazetecilik Yarışması’nda başvurular başladı.
İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen yarışma 5 ayrı kategoride; haber (yazılı ve görsel), inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf alanında yapılacak. Yarışma, İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 15 Temmuz 2017- 15 Temmuz 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını kapsıyor. Gazeteciler için Sarı Basın Kartı zorunluluğu ise bulunmuyor. Adayların çalışmalarını en geç 6 Ağustos saat 17.30’a kadar belediyenin basın bütosuna teslim etmesi veya posta yoluyla iletmesi gerekiyor.
Çalışmalar, başvuru sürecinin sonunda ön jüri ve büyük jüri tarafından değerlendirilecek. Şakir Süter’in ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos’ta düzenlenecek ödül töreninde beş kategorinin dışında ayrıca Bergamalı gazeteci merhum Ahmet Ünaleroğlu, Jüri Özel Ödülü ve Bergama Belediyesi adına da özel ödül verilecek.