Ege Şampiyonluk Menemen'e çok yakışacak

Şampiyonluk Menemen'e çok yakışacak

16.02.2018 - 00:56 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemen Belediyespor fırtınası devam ediyor. Amed Sportif’e konuk olan sarı lacivertliler, rakibini 1-0’la geçti, puanını 50’ye yükseltti. Pazar günü rakip Afjet Afyonspor

Şampiyonluk Menemene çok yakışacak

Bülent Buda: Sondan başlayalım. Amed Spor yaşamsal 3 puan. Bir önceki zorlanarak da olsa yine 3 puan. Diyeceğim o ki, iki maç 6 puan. Sevinç, mutluluk, yanı sıra özgüven. Soluk soluğa yarışın sürdüğü bir grup. Önümüzdeki pazar dananın kuyruğu kopmayacak. Sadece Afyon’u yenip tekrar ilk sıraya oturacaklar. Ve de ligin bitimine kadar orada kalmanın savaşımını verecekler. Sporda savaş sözcüğü pek yakışıklı değil. O zaman köpüren, taşan duygularla yarışacaklar diyelim. Bir üst lige tırmanmaya tüm fiziksel donanımlarıyla, yetenekleriyle, duygularıyla, coşkularıyla hazılar. Bu satırlarla gaza getirme, güzelleme yapmıyoruz hoş olmaz. Geçtiğimiz yıldan eksik bırakılmış bir hesap var. O tamamlansın hepsi bu. Az değil, çok şey diliyoruz. Başarının tadındaki lezzette zorluğun üstesinden gelerek güzelleşmiyor mu?
Sıra Afyonspor’da

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Menemenspor, Diyarbakır deplasmanında Amedspor’u yenerek şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puanı aldı. Bir puan üstündeki Afyonspor’da evinde kazanınca bu hafta Menemen’de konuşmak erken olur ama şampiyonluk yolunun en kuvvetli iki adayı birbirleriyle karşılaşıyorlar. Futbol adına heyecan, coşku, sevinç kısacası her şey dahil yaşamak istiyorsanız sizi bu haftaki pazar günü oynanacak Menemenspor-Afyonspor maçına davet ediyorum. Menemen alacağı bir galibiyetle puanını 53’e çıkarıp lider oluyor. Böylesi maçlar çok önemlidir, kırılma anları vardır. Menemenspor umarım kazanmak için gerekenleri yapacaktır. Ancak bu maçta kendi oyun taktiğini ve anlayışını da Afyon’a kabul ettirmelidir. Afyon’un total futbol oynadığı unutulmamalıdır. Keyifli bir maç olacak. Ancak öncelikle en büyük isteğim Fair Play’den asla taviz verilmemelidir.

Haberin Devamı

Doğru yönetimin farkı

Mehmet Demirtaş: Menemenspor sezon başından itibaren bir üst lige inanmış bir biçimde sahaya çıkıyor ve mücadelesini sonuna kadar veriyor. Doğru yönetim anlayışı, teknik heyet ve futbolcu üçgeninin takım olma adına yapmış olduğu büyük emekler haliyle puan cetveline de yansıyor. Menemenspor Diyarbakır deplasmanından attığı 1 golle 3 puanı söktü aldı ve liderle arasında 1 puanla ikinci sıraya yerleşti. Bu konumun da geçici olacağı kesin. Pazar günü lideri ağırlayacaklar. Evinde aslan kesilen Menemen’in puan kaybetmeyeceği inancındayım. Afyonspor’da hafife alınacak bir takım değil. Suat Hoca gereken tedbirleri alacak, oyuncularının rehavete kapılmamasını sağlayacaktır. Bir bakıma bu haftaki zorlu doksan, sezonun şampiyonunu belirleyecek düzeyde.

Altay zoru seviyor

Bülent Buda: ‘Şeytan azapta gerek’ diye bir söz var. Sevdiğimden değil, yeri geldiği için kullanıyorum. Zorlanarak, sancı çekerek, ahlar vahlar ile iki maç 6 puan. Hem de geriye düşerek, sonra öne geçerek. Bayağı heyecan verici elbette. Aynı zamanda kaygılandırıcı. Önce kolay goller kalesinde. Ardından bir biçimde golcülerin bitirici vuruşlarıyla öne geçip taraftarla soğuyan tencerenin dibini yeniden ısıtmak. Açık dile getiriyorum, çarşamba günü Niğde karşısında sergilenen futbol iyi değildi. Maça ağırlığını koyan, tüm eylemleriyle maçı isteyen, rakibi çökerten futbolcu sayısı, bir elin beş parmağı kadar değildi Altay’da. Sanki eksik oynuyor takım. Basit goller yiyor, pozisyon veriyor, düzenli baskıyla rakibi bozamıyor, hataya zorlayamıyor. Savunma göbeği ile orta alanın tempodan yoksun al gülüm ver gülüm halleri izleyeni esnetiyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım temposu, ritmi, yaratıcılığını gösteren görüntüler değil bunlar. Bu takım ancak bugünlerden, yarınlara çok daha iyisini becerirse bir üst lige çıkar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay, 3 puanı alarak iki sıradaki yerini korudu. Şampiyonluk yolunda rakiplerininde puan kaybetmesiyle avantajlı hale geldi. Ligde ikinci sıraya yerleşmiş ve 3-2 gibi bir sonuçla galip gelmiş bir takımın her şeyi mükemmel. Galibiyeti kutlamaktan başka yapılacak bir şey yok ifadesine asla katılmıyorum. Bizim görevimiz sahada gördüklerimizi kırmadan, dökmeden ve üzmeden teknik analizini yapmaktır. Altay, kapanan rakibi karşısında oyunu genişletemedi. (İki beki Murat’la, Serkan son derece iyi oynadılar) Maalesef Altay’da en büyük sorun orta alan. Ferhat’ın sadece ilk yarıda kaybettiği top sayısı beş. Fatih Gül ise istenilen katkıyı vermedi. Atakan beklediğimiz çıkışı bir türlü yapamıyor. Şu üçlüye bakın her takım böyle oyuncularının olmasını ister ancak dayanıklılık yok. Hem de fiziksel olarak çabuk düşüyorlar. İyi ki golcü Murat oyuna girdi ve farklı olduğunu attığı golle gösterdi. Elbette bundan sonra maçlar iyice zorlaşıyor. Altay’ın başarısı İzmir’in gururudur. Ancak oyunda bütünlük biran evvel sağlanmalıdır. Alkışlanacak bölümü ise coşkusu ve asla yenilgiyi kabul etmeme özelliğiydi.
Mehmet Demirtaş: Altay uzun zamandır keyifsiz futbol oynuyor. Puan kazanıyor ancak seyir zevki yüksek karşılaşmalar izletmiyor. Şampiyonluk yolu dikenli, taşlı yollardan geçiyor, daha zorlu haftalar gelecektir. İşte bu noktada direkt şampiyonluk istiyorsanız daha hırslı, azimli ve coşkulu futbol oynamak zorundasınız. Altay, Niğde Belediyespor karşısında sadece 3 puan kazandı. Gerekli tedbirlerin alınması şart. Daha zorlu karşılaşmalar kapıda. Umudum bir üst lige çıkması yönünde. Yolları açık olsun...

Haberin Devamı

Karşıyaka ateş hattında!

Haberin Devamı

Bülent Buda: Sıralamanın öyle netameli bir yerine çakıldılar ki, silkinip, baş kaldırıp, meydan okuyup, düze çıkmak için bir mucize gerekiyor. Bugün var olan koşullarda o olağan dışı başkaldırıyı hayatın içine taşıyıp gösterecek olan sadece futbolculardır. Bu aşamada ne yönetici, ne tribündeki taraftar bu mucizeyi gerçekleştiremez. O olağanüstü dışa vurumu üstünde forması, ayağında kramponları olanlar gerçekleştirebilir. Peki nasıl? Onu da liderler anlatır, öğretir, yönlendirir. Savaşçılar da yaşamın içine taşır.

Fatih Tanfer: Niğde maçında iki şut direkten döndü. 3 puan gitti. Bugsaşspor maçında en az iki metreden ofsayttan gol yediği söyleniyor ve birde yüzde yüzlük penaltısı verilmemiş. Futbolun içinde bunlar vardır demek ifadesini kabul etmiyorum. Adalet eşit olarak dağıtılmalıdır. İki haftada kaçan en az dört puan Karşıyaka’yı sondan ikinci sıraya yerleştirdi. Bu haftaki rakip bu grubun en iyi top oynayan ekiplerinden biri olan Hacettepe. Karşıyaka lig sonuna kadar evinde sırayla Hacettepe, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Nazilli BLD, Karagümrük ve Fethiye’yle oynayacak. İlk iki maç bir ve üçüncü sıradaki takımlarla son dört maç ise kendisinin üstünde olan 4 takımla. Kısacası uzun dönemde değerlendirme yapacak olursak yedi takımdan üçü düşecek. Son dört maçını içeride oynayacak olması onun adına avantaj. Karşıyaka’yı zor bir mücadele bekliyor. Ancak son düdüğe kadar umut vardır. Hacettepe maçından başlayarak taraftar desteği çok daha fazla artmalı. Yönetimin sorunları çözmek için elinden geleni yaptığına inanıyorum. Futbolcularda güçlerini, oyun anlayışlarını en üste çıkarıp hak etmedikleri bu durumdan kurtulmalıdırlar.

Bucaspor 1 ileri 1 geri!

Bülent Buda: Bir gerçek var ki takım kendi sahasında oynadığı maçlardan maksimum puanı çıkarmak zorunda. Bunu gerçekleştirebilirler. Bu liglerde dış sahalardan puan çıkarmak için daha fazla donanım ile moral gerekiyor. Sıralamanın sıkıntılı yerinden bir türlü uzaklaşamıyorlar. Tersine alta düşme kaygısı ağır basıyor. Hiç uzatmayalım bu hafta Sarıyer’den alınacak 3 puan yaşamsal önemdedir.

Fatih Tanfer: Tokatspor deplasmanından yine puansız döndü. Sonrası 20 puanla 14. sıraya yerleşti. 16. sıradaki Tuzlaspor’un 16, Bodrumspor’un ise 17 puanı var. Yani aradaki fark bir galibiyet kadar yakın. Bu haftaki rakip iyi futbol oynayan Sarıyer. Bucaspor artık cesur olmalı. Onun yanında yaşayabileceği sıkıntıları göz önüne alarak daha kararlı olmalıdır. Sert ve doğru futbol anlayışını en üste çıkarmalıdır. En önemlisi evinde puan kaybetmemelidir.

Mehmet Demirtaş: Birçok sorunla boğuşan Bucaspor geçtiğimiz hafta evinde Kocaeli Birlikspor’u yenerek nefes almıştı. Ancak bu kez deplasmanda Tokatspor’la karşı karşıya geldi. Son 7 maçını kazanamayan Tokatspor’a 1-0’lık skorla boyun eğdi. Sarı lacivertiler en yakın rakipleri Tuzlaspor ve Bodrumspor’un puan kaybettiği haftada mağlup olarak alt sıralarla olan bağını koparamadı. Pazar günü evinde Sarıyer’ i ağırlayacak. Bu noktada taraftara da büyük iş düşüyor. En son Galatasaray’la kupa maçında tribünleri dolduran sarı lacivert renklere gönül vermiş taraftarlar, birlik olup takımlarına kalan haftalarda daha fazla destek vermek zorundalar. Son 12 hafta kaldı. Bucaspor en azından bu sene bu ligden düşmemeli, gelecek seneler için başarıyı yakalayacak potansiyeli var.