Ege Sanat ve sanatçı desteği hak ediyor

Sanat ve sanatçı desteği hak ediyor

16.07.2018 - 00:10 | Son Güncellenme:

Dünya tiyatrosunun önemli eserlerini seyirciyle buluşturan ve oynadığı her oyunu kapalı gişe olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kenti sanata doyuruyor

Sanat ve sanatçı desteği hak ediyor

Geçtiğimiz yıl 25. Sanat yılını kutlayan BBŞT, 2018 yılının başından bu yana 14 bin 150 tiyatroseverle buluştu. İzmir’in önemli repertuar tiyatrolarından kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu; Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Çamdibi Nedret Güvenç ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört sahnede oyunlarını sergiliyor. Çocuk, genç ve yaşlı 7’den 70’e herkese kurslar da veren BBŞT’de; tiyatro tarihi, beden dili, ses çalışmaları ve oyunculuk teknikleri öğretiliyor. Kursiyerler dönem boyunca çalıştıkları oyunlar la ‘Kursiyer Oyunları Festivali’nde seyirci karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi’nin bu sezon Bakırköy Belediyesi ile protokol imzalamasıyla da iki ilçenin tiyatroları arasında turneler başladı. BBŞT, “Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü” isimli oyunla ilk kez İstanbul seyircisiyle buluştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık. Tiyatromuzla gurur duyuyoruz” diye konuştu.