Ege Sanayici indirim istiyor

Sanayici indirim istiyor

11.11.2018 - 23:43 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, maliyetlerin üreticiyi zorladığını belirtti, “Elektrik ve doğalgaz maliyeti yükseldi. Sanayicinin de rekabet şansının artması için hükümetten çözüm bekliyoruz” dedi

Sanayici indirim istiyor

Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgeler Platformu toplantısı, EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar başkanlığında, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren’in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın sanayiciyi zor durumda bıraktığı belirtildi, indirim istendi.

Haberin Devamı

‘Destekler önemli’

OSB ve Serbest Bölge başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Yorgancılar, “Hükümetimiz, sanayicimizin rekabet şansını artırmak için en azından ilk etapta elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapabilir. Bu konuda Ankara’da gerekli girişimleri şimdiden başlattık” dedi. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da (İZKA) sanayicilere yönelik önemli proje bütçeleri olduğunu sözlerin ekleyen Yorgancılar, “OSB’ler arasında projelere göre kendimize hedef proje seçelim. Koordinasyonun EBSO olarak biz yürütelim. Ortak paydaşları ilgili OSB’ler olur. Bu bütçeden sanayicimizin lehine faydalanabiliriz” şeklinde konuştu.

Yatırımcıya yardım

EBSO olarak kente gelen yeni yatırımcılara yol göstermek amacıyla ‘Tek Durak Ofis’ hizmetini verdiklerini de belirten Yorgancılar, “Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, SGK’nın ve İZKA’nın temsilcileri bulunuyor. İzmir’e gelecek olan yeni bir yatırımcı, sanayici tüm soruların yanıtını orada alabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ise, sıkıntıların aşılması için birlikte hareket etmenin önemine değindi, “Maliyetler çok yükseldi. Bu konuda Ankara’nın bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Aksi takdirde sanayici üretim yapamaz hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Yazarlar