Ege SANAYİCİLERİN ‘KAOS’ KAYGISI

SANAYİCİLERİN ‘KAOS’ KAYGISI

24.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

EBSO Başkanı Yorgancılar, ekonomide, siyasette ve yargıda kriz yaşandığını söyledi “Bir ülkenin üst üste gelen bu kadar krizi yönetebilmesi mümkün değil” dedi

SANAYİCİLERİN ‘KAOS’ KAYGISI

Küresel ekonomik kriz etkisini hafifletirken, yargı ve siyasetteki çalkantı Egeli sanayiciyi sonunda isyan ettirdi. Meclis toplantısında konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Türkiye’nin genel tablosu içinde yargıda, siyasette ve ekonomide krizle karşı karşıyayız. Bir ülkenin üst üste gelen bu kadar krizi yönetebilmesi mümkün değil” dedi.

“Kaos istemiyoruz”
Sanayicinin en büyük korkusunun ve tedirginliğinin, yine ekonominin gündem dışı kalması olduğunu belirten Yorgancılar, şöyle devam etti: “Krizin etkisinin yavaşladığı, ‘toparlanma sürecine mi giriyoruz?’ dediğimiz böyle bir dönemde, ülkeyi kaosa ve ayrımcılığa götüren tavır ve davranışlardan uzak kalınmalı, sorumluluk bilinciyle hareket edilmelidir. Bunun son örneği olan, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın, ‘40 yıldır onlar bizi fişledi, şimdi biz onları fişliyoruz’ ifadesini anlamak mümkün değil.”

Temkinlilik sürecek

EBSO Başkanı Yorgancılar , 2010’la birlikte kıpırdanmanın başlandığını, ihracattaki artışın da bunun göstergesi olduğunu kaydetti. “Son aylarda yaşanan iyileşme belirtileri yüzümüzü güldürmekle beraber henüz tüm endişelerimizin giderilmesine imkan tanımıyor” diyen Ender Yorgancılar, küresel riskler sürdüğü sürece temkinli olmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
İşsizlik sorununa da dikkat çeken Yorgancılar, istihdam politikalarına ilişkin çalışmaların bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi, “Zira her dört gençten birinin işsiz olması ve yine her dört kişiden birinin bir yıl veya daha uzun süredir işsiz olması endişelerimizin haklılığını ortaya koyuyor” dedi.

Suriye gezisi verimli geçti
EBSO’nun geçtiğimiz günlerde Suriye’ye düzenlediği gezinin son derece verimli geçtiğini anlatan Ender Yorgancılar, bölgesel işbirliği için bu pazarı değerlendirmeye yönelik çabalarının devam edeceklerini vurguladı.